02 / 05 / 2024

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci görevinden alındı!

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci görevinden alındı!

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci’nin görevden alındığı, kendisine kararın bildirildiği kaydedildi. Üçlü kararnamenin de kısa süre içinde Resmi Gazete’de yayınlanacağı belirtildi. Yetkililer görevden almanın değişim ihtiyacına bağlı olduğunu açıkladı...




Maliye Bakanlığı kaynakları, Mehmet Kilci’nin görevden alınmasının “kamuda ‘cemaat’e yakın bürokratların görevden alındığı” iddialarıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini bildirdi


Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci’nin görevden alındığı, kendisine kararın bildirildiği kaydedildi. Üçlü kararnamenin de kısa süre içinde Resmi Gazete’de yayınlanacağı belirtildi.


Maliye Bakanlığı kaynakları da görevden almayı doğruladı ancak kamuoyuna yansıyan ve kamuda “cemaat” olarak adlandırılan Fethullah Gülen hareketine yakın bürokratların görevden alınmasıyla ilişkilendirilmesine ilişkin bilgileri yalanladı.


Mehmet Kilci’nin kardeşi Metin Kilci de halen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda müsteşarlık görevinde bulunuyor. Mehmet Kilci Mart 2009’da Gelir İdaresi başkan yardımcısıyken Başkanlık görevine atanmıştı.


Öte yandan, Aralık 2013’ten itibaren Maliye Bakanlığı’nda yaşanan görev değişikliklerinde en üst düzey değişikliklerden biri yaşanmış oldu. Daha önce de Aralık ayı sonunda Gelir İdaresi Başkan yardımcısı ve bazı daire başkanları görevden alınmıştı. Maliye’de daha önce Mali Suçlar Araştırma Kurulu Başkan Yardımcısı da görevden alınmıştı.


Mehmet Kilci’nin izinde olduğu belirtilirken, Maliye Bakanlığı yetkilileri, görevden almayı “değişim ihtiyacına bağlı olarak gerçekleştiği” şeklinde yorumladı.


 

Dünya


Geri Dön