13 / 09 / 2024

Gelir ve kurum beyannameleri için son gün!

Gelir ve kurum beyannameleri için son gün!

Bu senenin ikinci çeyreğine ilişkin gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin bugün sonuna kadar verilmesi gerektiği kaydedildi. Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süresi 13 Eylül Cuma günü sona ereceği ifade edildi. 



Gelir İdaresi Başkanlığından (GİB) edinilen bilgiye göre, 2024 yılı ikinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süresi 13 Eylül Cuma günü sona eriyor.

Söz konusu beyannamelerde enflasyon muhasebesine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı kolaylık doğrultusunda, 2023 sonu itibarı ile cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerin 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon muhasebesi yapmaması kararlaştırılmıştı.

 Gelir ve kurum beyannameleri için son gün!

Öte yandan ise Bakan Şimşek, bu kolaylıktan yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurum vergisi mükellefinin yararlanacağını ifade etmişti.

Büyük ve orta ölçekli işletmeler, halka açık şirketler, ihracat ve ithalat yapan işletmeler ile gelir veya kurum vergisi mükellefi olup bilanço esasına göre defter tutan tüm vergi mükellefleri ise enflasyon muhasebesi kapsamında yer alıyor. Kapsam dışına çıkarılan mükelleflerin (yarın) 13 Eylül'e kadar düzeltme beyannamesi ile herhangi bir ceza ve faiz ödemeden değişiklik yapabilme imkanı bulunuyor.

Vergi uzmanı açıkladı! iPhone 16 Pro Max'teki vergi yükü tek tek hesaplandı...

Memur zammı yüzde 20-25 seviyelerinde olabilir! Vergi uzmanı rakam rakam açıkladı! 

Vergi dairesi başkanlıkları ve defterdarlıklar kapatıldı! 

Esnaf isyanda! Depremzedelerin mücbir sebep hali 31 Ağustos 2024'te sona erecek! 

Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu

Geri Dön