27 / 04 / 2024

Gemlik Paşa Konağı restorasyon çalışmaları başladı!

Gemlik Paşa Konağı restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediye tarafından yenilenen 200 yıllık Gemlik Paşa Konağı, ilçedeki bayanların sosyal aktivitelerini yapabilecekleri ayrıcalıklı bir mekan olacak...



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik Paşa Konağı’nda başlatılan restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Altepe, restorasyonun ardından yaklaşık 200 yıllık konağın, ilçedeki bayanların sosyal aktivitelerini yapabilecekleri ayrıcalıklı bir mekan haline geleceğini söyledi.

Bursa’nın ‘tarih başkenti’ kimliğini öne çıkarıp, kenti yaşayan canlı bir açık hava müzesi haline getirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi ve kültürel miras çalışmalarını ilçelerde de yoğun olarak sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Gemlik’in Balıkpazarı Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 200 yıllık tarihi bulunan sivil mimarlık örneği Paşa Konağı’nda restorasyon çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, tarihi yapıyı hanımlara yönelik sosyal aktivite merkezi haline getiriyor.


Tarih değerini buluyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ve meclis üyeleri ile birlikte tarihi konakta devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Çürümeye yüz tutan tüm ahşap malzemenin tamamen yenilendiği konakta devam eden çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Altepe, sivil mimarlık örneği yapıyı orijinal haliyle yeniden ilçeye kazandıracaklarını kaydetti. Başkan Altepe, 1800’lü yılların sonunda konak olarak yapılan binanın bugüne kadar ağırlıklı olarak eğitim kurumu olarak kullanıldığını son olarak Halk Eğitim Müdürlüğü olarak hizmet verdiğini hatırlattı. Binayı Büyükşehir Belediyesi olarak devraldıktan sonra hemen restorasyon çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Paşa Konağı Gemlik’in en önemli kent ziynetlerinden biri. Bu yapıyı da ayağa kaldırıp, ilçenin sosyal yaşamına katmak amacıyla başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Çalışmaları 2 ay içinde tamamlayıp, burayı Gemlikli hanımların buluşma noktası haline getirmeyi planlıyoruz. Burası yakın zamanda Gemlikli hanımların her türlü sosyal, sanatsal etkinliklerini yapacakları ayrıcalıklı bir mekan olacak” dedi.


Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz da Büyükşehir Belediyesi’nin dev altyapı yatırımlarının ardından ilçeye şimdi de sosyal ve kültürel hayata renk katacak önemli bir eser kazandırdığını belirterek, Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön