10 / 05 / 2024

Gemlik'te 10 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

Gemlik'te 10 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

OHAL kapsamında hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 696 sayılı KHK'ya göre Gemlik ile ilgili düzenlemeler yapıldı.



Gemlik'in deprem tehlikesi altında yer alan ve ilçe sakinlerinin mevcut yerleşim yerlerinden nakledilmesi zorunluluğu nedeniyle, orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına da dönüştürülmesi mümkün olmayan yerlerden, Orman ve Su İşleri Bakanlığının teklifi üzerine sınırları Bakanlar Kurulunca belirlenen alanlar, Orman Genel Müdürlüğünce orman sınırları dışına çıkarılacak. 

 

Yapılacak olan bu yeni düzenleme ile tapuda da Hazine adına resen tescil edilecek bu alanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tasarrufuna geçmiş olacak.  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçede deprem riski altında bulunan yerleşim yerlerinde yaşayanların daha güvenli bölgeye nakledilmesiyle ilgili düzenlemeye ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Yılmaz şunları söyledi;   "Yaklaşık 10 bin konutun yenilenmesi gerekiyor. İşte bu 10 bin konutu konuşlandıracağımız 380 hektarlık bir alanı dün itibarıyla KHK ile çözdük. Yaklaşık 50 bin vatandaşımızı deprem riskinden kurtarmış olacağız." dedi.

 

"Türkiye'ye örnek olacak bir proje"
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "İşte bu 10 bin konutu konuşlandıracağımız 380 hektarlık bir alanı dün itibarıyla KHK ile çözdük. Yaklaşık 50 bin vatandaşımızı deprem riskinden kurtarmış olacağız. Tabii ki Anayasa gereği ormanlık alanlar daraltılamayacağı için bilimsel yönden orman olarak muhafazasında fayda görülmeyen, tarım alanına dönüştürülemeyen konut olacak alanlara karşı Hazine, orman yapılmak üzere bir başka bölgede alan vererek takas edecek. Bu, tarihi bir fırsat ve Türkiye'ye örnek olacak bir proje ayrıca zeytini de korumak gerekiyordu diye sözlerine açıklık getirdi. 

 

Bursa Gemlik taşınıyor! 

 


Geri Dön