24 / 05 / 2024

Gemlik'te deprem riskine önlem!

Gemlik'te deprem riskine önlem!

TBMM Tarım Orman Su İşleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, en büyük amaçlarının insanı korumak, yaşatmak, mutlu etmek ve de refah düzeyini yükseltmek olduğunu da vurguladı.



TBMM Tarım Orman Su İşleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, en büyük amaçlarının insanı korumak, yaşatmak, mutlu etmek ve refah düzeyini yükseltmek olduğunu vurgulayarak, Gemlik'e özel Kentsel Dönüşüme olanak sağlayan yasa tasarısı için yeşil ışık yaktı. 

Gemlik'e gelen İbrahim Yiğit ve Komisyon üyesi milletvekilleri İsmet Su, Bedrettin Yıldırım ve Önder Matlı, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve İlçe Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ile birlikte incelemelerde bulundu. "Gemlik ve Deprem Riski" konulu toplantı öncesinde İlçenin taşınması planlanan sağlam zeminli arazilerdeki zeytin vasfını yitirmiş ağaçlık bölgeler ile makilik alanda gezen milletvekilleri, ilçedeki zeytin ve konserve üreticilerini de dolaştı. 

Başkan Yılmaz, ova kesiminin tasfiyesi ve sağlam zeminli arazilerde yeni Gemlik adına 600 hektarlık alana ihtiyaç olduğunu belirterek, 11 bin konut yapılarak riskli bölgelerin deprem riskinden korunabileceğini bildirdi. 

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında organize edilen "Gemlik ve Deprem Riski" konulu toplantı da büyük ilgi gördü. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ve TBMM Tarım Orman ve Su İşleri Komisyonunun MHP'li üyesi Bursa Milletvekili Necati Özensoy'un yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000'lik imar planlarında bölgenin zaten tasfiye edilecek alan olarak işlendiğini hatırlatarak, kurum görüşlerinin yarattığı sıkıntıları masaya yatırdı. Yılmaz, 1999 Marmara Depremi sonrasında yapılan binaların sadece yüzde 7'sinin deprem yönetmeliğine göre inşa edildiğini savunarak, Gemlik'teki iki aktif fay hattı üzerinde bulunan bina sayısının da 259 olduğunu ve burada 4 bin 500 kişinin yaşadığını anlattı. 


Bursa Meydan


Geri Dön