05 / 05 / 2024

Genç Girişimciler Derneği Viyana'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti!

Genç Girişimciler Derneği Viyana'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti!

GENÇ Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M. Nezih Allıoğlu ile yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir grup, iş gezisi için gittikleri Viyana'da çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulundu...



GENÇ Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M. Nezih Allıoğlu ile yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir grup, iş gezisi için gittikleri Viyana'da çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulundu. 


İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayan gezi kapsamında Türk işadamları, Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Avusturya Genel Sekreteri Roman Vonderhaid ile Avusturya Sanayiciler Federasyonu Uluslararası İlişkiler Başkanı Michael Lowy, telekomünikasyon sektöründe üretim yapan ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketleri ziyaret etti. 


Avusturyalı yetkililer, ülke endüstrisini önde giden bir trene benzeterek, "Aynı zamanda ihracat ülkesiyiz. Yıllık kişi başı ihracat miktarı 15 bin Euro. Araştırma ve geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Yüzde 60 oranındaki Ar-Ge harcamaları, özel sektör tarafından yapılıyor. 


1.2 MİLYAR EURO İHRACAT 


Avusturya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler de giderek gelişiyor. Son verilere göre Avusturya'nın Türkiye'ye ihracatı 1.2 milyar Euro, Türkiye'den ithalatı ise 1 milyar Euro" diye konuştular. GGYD Başkanı M. Nezih Allıoğlu da iki ülke arasındaki ilişkilerin köklü bir tarihe sahip olduğunu belirterek, ticari ilişkilerin ve Türkiye'deki Avusturyalı yatırımcı sayısının artmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. İş gezisi için Avusturya'ya giden GGYD üyeleri, Viyana'da çeşitli kurum ve kuruluşlarla temaslarda bulundular. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön