27 / 04 / 2024

‘Gençlere, çalışanlara, emeklilere ev almak hayal oldu’ diyen Buğra Gökçe sosyal konut müjdesi verdi!

‘Gençlere, çalışanlara, emeklilere ev almak hayal oldu’ diyen Buğra Gökçe sosyal konut müjdesi verdi!

Ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken İzmir Büyükşehir Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gençlere, çalışanlara, emeklilere konut almak hayal oldu” dedi. Şehirdeki konut fiyatlarını paylaşan Gökçe bir de hesaplama yaptı.



Konut fiyatlarının artması ve krediye erişimin neredeyse imkansız hale gelmesiyle ev sahibi olmak toplumun büyük bir kesimi için hayal olmaktan çıktı. Büyükşehirlerde  konut fiyatları daha hızlı tırmanırken, İzmir’de konutlarda ortalama metrekare fiyatın 30 bin TL civarında ve gelecek yıl bu rakamın 40 bin liraların üzerine çıkması bekleniyor.  İzmir’de 100 metrekare bir evin ortalama satış fiyatı ise 3 milyon 39 bin TL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe twitter.com/gokcebugra X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konut sahibi olmanın bir lüks değil, hak olduğunu belirtti. Gençler, çalışanlar, emekliler için konut almanın hayal olduğunu kaydederek, asgari ücretli bir kişinin İzmir’den 100 metrekare bir ev almak için 15 yıl boyunca yemeden, içmeden çalışması gerektiğini ifade etti. Gökçe, İzmir’de konut krizini hafifletmeye çalışacaklarını söyledi.

Buğra Gökçe paylaşımında şunları aktardı...

Gençlere, çalışanlara, emeklilere konut almak hayal oldu.

Açık kaynak verilerine göre İzmir’de 100m2 bir evin ortalama satış fiyatı 3 milyon 39 bin liraya çıktı.

Bir asgari ücretlinin ev sahibi olabilmesi için tam 178 ay yani yaklaşık 15 yıl yemeden içmeden çalışması gerekiyor.

Asgari ücretin yüzde 50 üstünde maaş alan biri yemese içmese 119 ayda yani 10 yılda konut sahibi olabiliyor.

Konut sahibi olmak lüks değil haktır.

Devlet vatandaşların konut hakkını korumak zorundadır. Bugün karşı karşıya olduğumuz krizin en önemli sebebi anayasada yer alan bu hakkın korunmaması, şehirlerimizin halk için değil rant için yönetilmesidir.

Bizim en büyük önceliğimiz İzmir’den başlayarak konut hakkını koruyacak, şehirlerimizin deprem direncini arttıracak politikalarla sosyal konut üreterek halkımıza sunmak olacak.

Bir seferberlik ruhuyla, İzmir’in tüm gücüyle, merkezi hükümeti de akılcı ve somut önerilerle harekete geçmeye çağırarak konut krizini hafifletmek için çalışacağız.

Yerinde ve tarihi dokuyu koruyarak hayata geçireceğimiz kentsel dönüşüm projeleriyle İzmir’in hem deprem direnci artacak, hem de sosyal konutlarla halkımız biraz da olsa nefes alacak.

Sorumluluğumuzu da, İzmir’in gücü ve imkanlarıyla yapabileceklerimizi de biliyoruz.  İzmir  için de Türkiye için de çalışacak, birlikte başaracağız.

Gökçen'in paylaşımına yapılan yorumlar ise şöyle


Geri Dön