28 / 04 / 2024

Antalyaspor'un yeni stadı TOKİ'ye devredildi!

 Antalyaspor'un yeni stadı TOKİ'ye devredildi!

Antalyaspor'un önümüzdeki sezon maçlarını AÜ Stadı'nda oynaması için protokolde son aşamaya geldiklerini belirten Başkan Akıncıoğlu, "Yeni stadın arazisi TOKl'ye devredildi



Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Medical Park Antalyaspor'un 2012-2013 Spor Toto Süper Lig karşılaşmalarını Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda oynaması ile ilgili protokolün bitme aşamasına geldiğini söyledi.


Başkan Akıncıoğlu, güvenlik sorununun sağlanması noktasında ise herhangi bir tereddütlerinin olmadığını kaydetti. Akıncıoğlu, Antalyaspor'un gelecek sezon maçlarını Akdeniz Üniversitesi (AU) Stadyumu'nda oynaması kapsamında yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindiğini müjdeledi. AU Stadyumu'nun 7 bin 500 seyirci kapasitesi olduğunu dile getiren Akıncıoğlu, Valilik, Rektörlük, Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyelere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.


AÜ'ye tribün desteği AÜ Stadyumu'nun modern olduğunun altını çizen Akıncıoğlu, "İnşaat bitme aşamasında. Kale arkası tribünleri henüz yok. Bu tribünlerin yapılması için üniversitenin bir bütçesinin olmadığını öğrendik. Biz kulüp olarak güney kale arkası tribününün yapılması için elimizden gelen desteği vereceğiz.


Böylesi bir destekle olimpiyatlar düzeyinde uluslararası karşılaşmaların yapılabileceği yeni bir stat kazandırmış olacağız" dedi. Arazi TOKİ'ye devredildi 35 kapasiteli stadın yapılması ile ilgilide son aşamaya gelindiğine değinen Akıncıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu alanda Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Yüzüncü Yıl Spor Kompleksi'ne inşa edilecek arazi geçtiğimiz günlerdeki bir protokolle TOKİ'ye devredildi.


Yakın süre içinde bu alanda proje çalışmasının yanında ihale çalışması da tamamlanarak yeni 35 kişililik stadyumumuzun inşaatına ilk kazma vurulacak. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 10 Haziran'da kente yapacağı ziyarette de bu konuyla ilgili müjdeli haberler vermesini bekliyoruz." Futbol seyirciyle güzel AÜ Stadyumu'nun şehre çok yakın önemli bir noktada olduğunu vurgu yapan Akıncıoğlu, "2 sezondur maçlarımızı Mardan Stadyumu'nda oynadık.


Burası ulaşım açısından taraftarlarımıza sıkıntılı oldu. Futbol seyirci ve coşkuyla güzel. Yeteri kadar seyircinin Mardan'a gelmemesi bizim oyuncularımızı ve oyun anlayışımızı etkiledi. Önümüzdeki sezon ve gelecek sezonlarda taraftar desteğini arkasında gören Antalyaspor'un daha iyi mücadele eden bir takım haline geleceğini ümit ediyoruz. Bu noktada AÜ Stadyumu bizim için çok önemli" ifadelerine yer verdi.


Türkiye'nin en fakiriydik Akıncıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Profesyonel takımların başarı ve kalıcılıklarını devam ettirebilmesi için maddi kaynak son derece önemlidir. Takımlar için stadyum gelirleri ciddi bir kaynaktır. Antalyaspor olarak geçen sezonlarda seyirci hasılatı yönünden Türkiye'nin en fakir, talihsiz kulüplerinden birisi olduk. Takımımızın AU Stadyumu ile birlikte bu talihsizliği aşacağına inanıyorum.


Güçlü bir Antalyaspor yaratmak için güçlü bir bütçe gereklidir. Taraftarlara çok önemli görev düşüyor. Kombine ve bilet alan taraftarımız verdiği bu desteğin karşılığını alacak. Onların başarıları ile gurur duyacağı bir Antalyaspor ortay çıkar5acağız. Verecekleri her katkı, onlara en iyi şekilde geri dönecektir." Güvenlik konusu Akıncıoğlu, kamuoyunda 'Güvenliğin sağlanması sıkıntı olur' söylemleri ile ilgili ise, "AÜ'nün kendi güvenlik teşkilatı var.


İl Güvenlik Kurulu tarafından alınacak tedbirler var. Ayrıca TFF'nin güvenlik kriterleri gereği özel güvenlik çalışanları da hizmet verilecek. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Bunun yanında herkes biliyor ki, MedicalPark Antalyaspor taraftarları spor bilinci ve ahlakına sahip kişilerdir. Herhangi bir olumsuzluğa mahal vereceklerini benim düşünmüyorum" değerlendirmesini yaptı.


ntvmsnbc


Geri Dön