28 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Muğla'da koruma alanları toplantısı!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Muğla'da koruma alanları toplantısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla'da koruma alanlarındaki uygulamalarda yaşanan problemler ve çözüm önerileri konulu bir toplantı yapacak



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;


"Dünyada, doğal değerlerin ve biyolojik çeşitliliğin çevresel baskılar sonucu yok olmaya başlamasıyla birlikte bu değerlerin korunması amacıyla korunan alanların ilanı da önem kazanmaya başlamıştır. Ancak her ne kadar korunan alanlar sayısı artsa da tabii değerlerin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasında birçok sorunla karşılaşılmakta ve bu sorunları çözmek ve koruma etkinliğini sağlamak amacıyla sürekli yeni yöntemler geliştirilmektedir.

 

Ülkemizde korunan alanların belirlenmesi, planlaması, örgütlenmesi ve denetim gibi temel işlevlerin yerine getirilmesinde ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Korunan alanlardaki sorunların giderilebilmesi için etkin yönetim sisteminin oluşturulması çok önemlidir. Bu amaçla 648 sayılı KHK ile Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır.

 

Korunan alanlardaki yaşanan sorunları belirlemek ve çözüm önerilerini geliştirmek amacıyla yüz ölçümünün %20’si korunan alan olan Muğla İlinde bu toplantının düzenlenmesi ayrıca önem arz etmektedir. Bugüne değin beş ÖÇK Bölgesinin bulunduğu Muğla ilinde koruma kullanma dengesini sağlamak amacıyla ÖÇKKB tarafından bölgede birçok çalışma gerçekleştirilmiş olup, bölge korunan alanlara ilişkin en iyi uygulamaların gerçekleştiği bir ilimizdir.

 

Toplantı, bölgenin siyasi temsilcilerin, mülki idare amirlerinin, ilgili kamu kurum kuruluşlarının, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşecek olup, korunan alanlara ilişkin bölgede uygulamalarda yaşanan tüm sorunlar belirlenecek ve sorunların çözümüne ilişkin belirlenecek olan sorumluluklar, ilgili paydaşlarla uygulamaya konulacaktır."


ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

 

TOPLANTININ KONUSU:  KORUMA ALANLARDAKİ UYGULAMALARDA YAŞANAN PROBLEMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONULU TOPLANTI

 

YERİ VE TARİHİ: MUĞLA İLİ,  İL ÖZEL İDARESİ ANA BİNASINDA 28.05.2012 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT: 09:30 - 17:00 ARASINDA. 


Geri Dön