Penguen Dergisi'nin binasında kundaklama şüphesi!

Mizah dergisi Penguen’de 3 Mayıs’ta çıkan yangınla ilgili itfaiye raporunda yangının kundaklama sonucunda çıkmış olabileceği belirtildi

Haftalık mizah dergisi Penguen’de çıkan yangına ilişkin itfaiye raporunda olayın “kimliği meçhul kişi veya kişilerce” yapılmış olabileceği belirtildi. Savcılık soruşturma başlattı.

Beyoğlu’nda bulunan Penguen dergisinde 3 Mayıs 2012 tarihinde çıkan yangın korku yaratmış, karikatürist Metin Üstündağ ile dergi çalışanı Ercan Genç de dumandan etkilenmişti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangınla ilgili başlatılan soruşturmada İtfaiye Müdürlüğü’nün raporu kundaklama şüphesini akıllara getirdi.


Kimyasal koku vardı

Müdürlüğün hazırladığı 10.05.2012 tarihli raporda şunlar belirtildi: “Yapılan incelemede merpen sahanlığı kat giriş kapısı sol kısmında zeminde karton kutu ve naylon poşet enkazı ile birlikte erimiş pet şişe ve erimemiş halde kapak kısmı görülmüştür. Yangın olayına müdahale esnasında yoğun yanıcı sıvı kimyasal kokusu hissedilmiş ve yanmamış halde bulunan kapak ve karton civarında yoğun şekile sıvı kimyasal koku gözlemlenmiştir. Yangın olayında enkaz durumuna gelen koli ve eşyaların kat malikleri tarafından bilinmediği ifade edilmiştir.




Bu bilgiler ışığında yangının kimliği meçhul kişi veya kişilerce binaya girilerek bırakılan koli içerisindeki sıvı kimyasalın ısı kaynağı ile tutuşturulması sonucunda başladığı ve gelişerek merpen sahanlığı ve kapı kısmında etkili olduğu kanaati hasıl olmuştur. Olayın adli makamlar tarafından tahkik ve tetkik edilmesi uygun görülmektedir.”

Derginin bu hafta çıkan sayısında olayla ilgili bir not yayımlandı:


Penguen’den açıklama 

“Olayla ilgili olarak İtfaiye Müdürlüğü’nün raporu, yangının bir kaza değil, ‘kimliği meçhul kişi ya da kişilerce başlatıldığı’ yönünde. Olayın aydınlatılması ve sorumluların tespiti için savcılık da soruşturma açtı. Saldırının nedeni açığa çıkarsa bunu da okurlarımızla paylaşırız.

Nedeni ne olursa olsun mizahımızın karşısında şiddet bulmak bizim için üzücü. Bizim bildiğimiz tek şey yazıp çizmek, okuyucumuzu biraz gülümsetebilmek. Geçmiş olsun dilekleri için okurlarımıza, dostlarımıza tekrar teşekkürler.”

Milliyet



Penguen Dergisi'nin binasında kundaklama şüphesi!