28 / 04 / 2024

General Mobile Türkiye'de montaj fabrikası kurdu!

General Mobile Türkiye'de montaj fabrikası kurdu!

Amerika merkezli global telefon üreticisi General Mobile Türkiye'de yatırımın kapısını araladı



Markanın Türkiye distrübütörü Gençcell'in girişimi ile Aneles firmasının Ümraniye'deki tesislerinde üretilecek cep telefonları için 20 milyon dolarlık yatırım yapıldı. İlk etapta cep telefonlarının montaj işleminin yapılacağı tesiste, 3 yıl içerisinde 3 milyon cep telefonu üretilmesi planlanıyor. Tesiste üretilen telefonların yüzde 50'si Türkiye'nin komşu ülkelerine ihraç edilecek. Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyen Anel Grup ve General Mobile firmasının yetkilileri yeni yatırım hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan General Mobile Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, Türkiye'de üretilen telefonların yüzde 10 daha ucuz olacağını belirterek, "İlk etapta ürünlerin montajının yapılacağı tesiste üretilen telefonların yüzde 50'si yurtdışına ihraç edilecek. Üretilen telefonların yazılımları Türkiye'de hazırlanacak. Anakart üzerindeki bütün parçalar ve ekran ise yurtdışından gelecek. Yerli üretim telefonların bütün montajı ise Türkiye'deki tesiste yapılacak" dedi.
 
145 kişi istihdam edildi
Elektronik pazarında uzun yıllardır çalışmalar yapan Anel Grup'un firması Aneles'in Ümraniye'deki tesislerinde yapılacak üretim için ayrı bir bant General Mobile'a ayrıldı. Üretim tesisinde ayrı bir alanda bulunan cep telefonu üretim bandı özel olarak tasarlanmış bir bölümden oluşuyor. 145 kişinin istihdam edildiği ve günde bin telefonun üretilebilmesi planlanan tesiste ilk etapta DST 500 modeli hazırlanacak. Şu an 279 TL'den satılan DST 500, "Made in Turkey" damgası ile 249 TL'den iç pazara sunulacak. Üretilecek ikinci model ise HTS 800 modeli olacak. Firma ayrıca önümüzdeki günlerde resmi sağlayıcısı olduğu Fenerbahçe telefonlarını da bu tesiste üretecek.

Aynı anda iki farklı hattı çalıştırabilen çift SIM kartlı cep telefonlarını Türkiye'de satan ilk marka olan General Mobile, bu pazarda lider konumunda bulunuyor. 2006 yılında ilk telefonlarını piyasaya süren General Mobile, 3 yılda 700 bin adet telefon sattı. Firmanın Türkiye'de üreteceği cep telefonları Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Güney Afrika ve Türkiye'nin komşu ülkelerine ihraç edilecek.
Referans


Geri Dön