21 / 05 / 2024

Geniş aileler yoksulluk sınırının altında yaşıyor!

Geniş aileler yoksulluk sınırının altında yaşıyor!

TÜİK 2022 yılı İstatistik ile Aile verilerini bugün ortaya koydu. Bu oranlara göre, geniş aileler yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışıyor. İşte detaylar!



Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin sunduğu sonuçlara göre, Türkiye’de 2008 yılında 4 kişi olan ortalama bir hanenin içinde yaşayan halkın büyüklüğünün, azalma eğilimi göstererek 2022 yılında 3,17 kişiye düştüğü belirtildi. Gelir ve aynı zamanda yaşam koşulları sonuçları ışığında ise eşdeğer hane içindeki halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin de ise yüzde 60’ı göz önüne alınarak belirlenmiş olan sınıra göre yoksulluk oranı 2022 yılında yüzde 21,6 olmuştur.

Hanehalkı tipinde yoksulluk oranı incelendiği zaman ise tek kişilik hanehalklarının yüzde 10,9’unun, bir çekirdek aileden oluşmakta olduğu, hanehalklarının yüzde 21’inin ise, geniş ailelerden meydana geldiği hanehalklarının yüzde 28,9’unun, çekirdek aile olmayan birden çok vatandaştan oluşan hanehalklarının ise yüzde 15,5’i yoksulluk sınırının altında yaşamını sürdürmeye çalıştığı belirlendi.

LOJMANDA OTURAMLARIN SAYISI 1,1

Gelir ve yaşam koşulları araştırması neticesine göre, 2022 yılında konutun mülkiyet durumları incelendiğinde ise, fertlerin yüzde 56,7’sinin oturduğu konutun kendilerinin olduğu, yüzde 27,2’sinin de kiracı olduğu kaydedildi. Lojmanda oturanların oranı ise yüzde 1,1 olurken kendi konutunda oturmayıp kira ödemeyenlerin oranı ise yüzde 15,1 olduğu bilgisine ulaşıldı.

ÜÇ KİŞİDEN BİRİ ISINMA SORUNU ÇEKİYOR!

Gelir ve yaşam koşulları araştırmasına göre fertlerin yüzde 33,61’inin 2022 yılında konutunda izolasyondan kaynaklı ısınma sorunu yaşarken, yüzde 33,57’sinin sızdıran kaynaklı çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere gibi nedenlerle sorun yaşadığı ve yüzde 21,72’sinin trafik veya endüstrinin sebep olduğu çevre kirliliği, hava kirliliği veya başka çevresel sorunlar yaşadığı ortaya konulmuştur.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön