29 / 04 / 2024

Gevaş Devlet Hastanesi, futbol sahasındaki çadıra taşındı!

Gevaş Devlet Hastanesi, futbol sahasındaki çadıra taşındı!

Vanda meydana gelen depremlerin ardından hasar gördüğü tespit edilen Gevaş Devlet Hastanesi, futbol sahasına kuralan sahra çadırında hizmet verecek



 

Gevaş Devlet Hastanesi Başhekimi Eyüp Taşdemir, Vandaki depremlerin ardından hastane binasının duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirterek, konuyla ilgili inceleme yaptıklarını açıkladı.

Binanın taşıyıcı kolonlarında çatlaklar tespit edildiğini belirten Taşdemir, "Çatlakları çekiçle kırdığımızda hasarın sıvada değil, betonda olduğunu gördük. İl Sağlık Müdürlüğü ve Kaymakamımıza bilgi verdik. Yetkililerin gelip incelemelerde bulunacağı zamana kadar da hastalarımızı güvenlik açısından Gevaş Futbol Sahasında kurduğumuz çadıra taşıdık" dedi.

Hastanedeki tıbbi malzemeler ve ilaçların futbol sahasına kurulan sahra çadırına nakledildiğini aktaran Taşdemir, "Hastane binasının bakanlık tarafından denetlenmesi ve rapor hazırlanması gerekiyor. Biz de rapor hazırlanıncaya kadar sağlık hizmetlerini kurduğumuz sahra hastanesinde sürdüreceğiz" diye konuştu.

AA

 


Geri Dön