28 / 04 / 2024

Geyikli Parkı'ndaki spor aletleri TOKİ'nin açtığı dava sonucu söküldü

Geyikli Parkı'ndaki spor aletleri TOKİ'nin açtığı dava sonucu söküldü

Ataköylüler'in TOKİ karşıtı eylemler yaptığı Geyikli Parkı'ndaki spor aletleri, TOKİ'nin açtığı dava sonucunda yerinden söküldü



Ataköy'de sular durulmak bilmiyor. Sahillerindeki arazilerin satışa çıkarmasıyla tepkilerin odağına oturan TOKİ, Ataköy sakinlerini parklarından etmeye başladı. Tepki eylemlerine evsahipliği yapan parklar, TOKİ'nin açtığı davalar sonucu mahkeme kararıyla boşaltılmaya başlandı.l yeşil alanların satışına karşı çıkan Ataköy ve Bakırköy sakinleri, uzun süredir parklarda ve bahçelerde eylem yapıyordu.
Haksız işgal
Sahillerin  TOKİ  tarafından satışa çıkarılması ve imara açılmasının engellenmesi için Ataköy sakinleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan "Sahiline ve yeşiline sahip çık platformu" adı altında Ramazan Yeşil Parkı ile Geyikli Parkı'nda büyük eylemler yapılmıştı. Bu eylemler sonucunda İstanbul 5'inci İdare Mahkemesi'nin 13 Ağustos tarihinde aldığı kararla Ataköy'deki arazilerin satış ve kiralaması durdurulmuştu. Ancak mahkeme kararına itiraz eden TOKİ, satışlarla ilgili engeli aşmıştı. TOKİ mahkeme sürecinde bu iki parkla ilgili olarak Bakırköy Belediyesi'ne de dava açmış ve "haksız işgal" olduğu gerekçesiyle bu parklardaki oyun ve spor aletlerinin kaldırılmasını istemişti. Konuyla ilgili ilk mahkeme kararı çıktı.
Vatandaş tepkili
Uzun yıllardır yeşil alan olan Bakırköy belediyesi tarafından içine spor ve oyun aletleri yerleştirilerek vatandaşın kullanımına sunulan Geyikli parkı, arazi sahibi olan TOKİ'nin talebi üzerine mahkeme kararıyla boşaltıldı. Karara tepki gösteren Ataköylüler, "Biz burada eylemler yapmıştı. TOKİ şimdi bizden intikam alıyor. Önümüzdeki günlerde evlerimizin pencerelerine siyah bayraklar asarak TOKİ'yi kınayacağız" dediler.
Müslim Sarıyer/Gazete Habertürk


Geri Dön