18 / 05 / 2024

Gıda, enerji ve savunma sanayinden 3 şirket daha borsaya geliyor

Gıda, enerji ve savunma sanayinden 3 şirket daha borsaya geliyor

SPK halka arz talebinde bulunan üç şirketin halk arzına onay verdi. İşte enerji, gıda ve savunma sanayinde faaliyet gösteren o şirketler...



SPK haftalık bülteni yayınlandı. Bültende yer alan bilgilere göre, Sermaye Piyasası Kurulu, (SPK) Karel Elektronik Sanayi ve Ticaretin 202 milyon 942 bin 765,175 lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu, Panpet Petrol Taşımacılık Sanayi ve Ticaretin 17 milyon 500 bin lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu, Çağdaş Faktoringin 265 milyon lira, Osmanlı Yatırım Menkul Değerlerin 650 milyon lira, Dardanel Önentaş Gıda Sanayinin 800 milyon lira, Korteks Mensucat Sanayi ve Ticaretin 2 milyar lira, Yatırım Finansman Menkul Değerlerin 545 milyon lira, Destek Yatırım Bankasının 11 milyon dolar tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurularını da onayladı .

SPK ayrıca, Twitter hesabı üzerinden Aksa Enerji Üretim AŞ (AKSEN) ve Teknosa İç ve Dış Ticaret AŞ (TKNSA) paylarına ilişkin olarak takipçilerine alım veya tut tavsiyesi verdikten sonra mülkiyetinde bulunan AKSEN ve TKNSA paylarını satması nedeniyle 1 kişiye de 907 bin 984 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ayrıca SPK bültenin yer alan bilgiye göre, İzmir Demir Çelik Sanayi AŞ (IZMDC) pay piyasasında 11 Ağustos 2022 - 16.08.2022 döneminde gerçekleştirilen işlemlerde sorumluluğu bulunan 1 kişi hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını, borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda 2 yıl işlem yapma yasağı getirilmesini kararlaştırdı. SPK, aynı kişinin Kurulun 16 Ağustos 2022 tarihli kararı ile 6 ay işlem yapma yasağı getirilmesi nedeniyle söz konusu kişi hakkında, işlem yasaklı kaldığı sürenin 2 yıllık süreden düşülerek uygulanmasına karar verdi.

Öte yandan Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 31 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılması yönünde karar verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön