06 / 05 / 2024

Gıda markaları da kiraya kazan kaldırdı

Gıda markaları da kiraya kazan kaldırdı

AVM'lerde kiraların tek tarafa kazandırdığını belirten UFRAD Başkanı Mustafa Aydın, "AVM'ler bir kez boşalırsa bir daha asla tekrar dolmazlar" uyarısını yaptı



Özellikle giyim perakendecilerinin alışveriş merkezlerindeki (AVM) yüksek kira giderlerine tepki gösterme kervanına gıda markaları da katıldı. Gıda ağırlıklı 100'e yakın franchise markasını bünyesinde bulunduran Ulusal Franchise Derneği'nin (UFRAD) Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, AVM'leri tek taraflı koruyan kira sözleşmelerinin yenilenmesi gerektiğini belirterek, "AVM'leri tek taraflı koruyan 'kazan' olmaktan çıkıp, tekrar iki tarafı da dikkate alan 'kazan-kazan' çözümüne dönmesinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz" dedi.

AVM'LER BOŞALIRSA...

Kontrolsüz bir şekilde son 2 yılda isteyenin istediği yerde AVM açmasının faturasını markaların ödemeyeceğini vurgulayan Aydın, "Marka nereye giderse müşteriler oraya gelir. Ama AVM'ler bir kez boşalırsa bir daha asla tekrar dolmazlar. Kiralar ciro üzerinden veya aylık ortalama müşteri sayısına oranlı olarak hesaplanmalı, yönetim masrafları ve aidatlar düşürülmeli, AVM'ler ziyaretçi sayısını artıracak kampanyalar düzenlemeli, çıkmak isteyen kiracıya ilave yük bindirilmemeli" dedi.


'10 AVM ile kirada anlaştık'

Yükselen döviz kuru nedeniyle AVM kiracılarının zor günler geçirdiğini anlatan Mustafa Aydın, İstanbul'da 10'a yakın AVM ile kirada anlaşılmasını olumlu bir gelişme olarak yorumlayarak "Alışveriş için gün bugün" kampanyasını desteklediklerini kaydetti.

Yeni Şafak

Geri Dön