Ekonomi

'Gidin dolarınızı satın!' diyen İslam Memiş'ten yeni açıklama! Düzen bozuldu şimdi bunlar olacak...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) TL ticari krediler için yeni kararının açıkladı. Kararın ardından  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yeni açıklama geldi.... Bununla birlikte döviz kurlarında hızlı bir düşüş yaşanıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yeni kararını açıkladı. Bununla birlikte döviz kurlarında hızlı bir düşüş yaşanıyor. Dolar 14,49 TL'yi, gram altın 968 TL seviyesinde işlem görüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş BDDK kararını değerlendirdi ve yeni düzeni açıkladı.

Haftanın ilk işlem gününde BDDK'nın kararı sonrasında finansal istikrarı destekleyici adımı sonrasında dolar/TL de yaklaşık yüzde dört düşüş yaşandı. Dolar kuru ile birlikte altında da düşüş yaşandı. Gram altın 968 TL seviyesini gördü.

BDDK'DAN YENİ AYAR

BDDK, döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL'yi aşmayan şirketlere kredi kullanım durumunda döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartı getirildi. BDDK'nın finansal istikrarı bu adımı sonrası dolar ve altında hızlı bir geri çekilme gözlendi.

'DOLARINIZI BOZUN'

BDDK'nın Merkez Bankası'nın ve diğer kuruluşların Türk Lirasını korumak için İslam Memiş'in yapmış olduğu açıklama şu şekilde:  "Bu son BDDK'nın hamlesi de bu yönde bir karardı. BDDK'da burada ne yaptı? 15 milyon TL'nin üzerinde tekabül eden döviziniz varsa ticari kredi kullanamayacaksınız. Eğer TL ihtiyacınız varsa gidin dövizini satın dedi" "Bu son BDDK'nın hamlesi de bu yönde bir karardı. BDDK'da burada ne yaptı? 15 milyon TL'nin üzerinde tekabül eden döviziniz varsa ticari kredi kullanamayacaksınız. Eğer TL ihtiyacınız varsa gidin dövizini satın dedi" diye konuştu.

Peki dolar ne zamana kadar düşecek? Altın fiyatları ne olacak? Dolar ne olacak? Dolar yükselecek mi? Altın ne olur yorum? İşte merak edilenler...

"DOLAR KURU İÇİN 16,75 TL SEVİYESİ ÖNEMLİ"

Dolarda kritik destek seviyesinin 16,75 TL olduğunu aktaran Memiş, "Bu sevinin altında 16,35 TL düzeyi gündeme gelebilir. Dolayısıyla dolar/TL'de takip edeceğimiz bant aralığı 16,35-16,75 TL olacak" ifadesini kullandı.

DOLAR VE ALTIN NE ZAMANA KADAR DÜŞECEK?

"Dolar ve altın ne zamana kadar düşecek?'' sorusuna cevap veren Memiş, "Kurum ve kuruluşların önümüzdeki dönemde yeni kararlar açıklayabilir. Temmuz ve Ağustos aylarında kur ataklarından ziyade biraz daha dengelenen gerileyen bir süreç olarak öne çıkabilir" dedi..

Altın fiyatları tepetaklak oldu! Altını olanlar şimdi yas tutuyor! Son dakika altın fiyatları 27 Haziran 2022....

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve altın için farklı bir taktik uygulayacağız dedi! Altın ve dolar alacaklar dikkat

Dolarda daha bu iyi günler dedirten gelişme! Dolar dibe çöküyor! Son dakika dolar kuru 27 Haziran 2022