Ekonomi

Dolar coştu, altın tuzla buz! Uzmanlar uyarıyor! Bu gelişmeler yaşanırsa altın ve dolar böyle olacak

Altın ve dolar piyasasında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Haftanın ilk işlem gününde dolar coştu, altın ise tuzla buz oldu. Uzmanlardan altın ve dolar konusunda uyarılar gelmeye başladı.  Gram altın fiyatı 1000 TL sınırına kadar geldi

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki düşüşler herkesin dikaktini çekiyor.  Gram altın fiyatı 1000 TL sınırına kadar geldi. Bugün altın fiyatlarındaki düşüş kaldığı yerden devam ediyor.

Gram altın bugün 1019 TL'den işlem görürken resmen tuzla buz oldu, dolar/TL ise coştu. Bu konuda araştırma yapan yatırımcılar altın fiyatları ne olacak? Dolar ne olur? Dolar yükselmeye devam edecek mi? gibi soruların yanıtlarını merak ederken uzmanlardan uyarılar geldi.

Altın ve dolar için kritik gelişmelerin yaşanacağını belirten uzmanlar altın ve doların yönünün nasıl olacağını açıkladı.

ALTIN TUZLA BUZ!

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününe de düşüşle başladı. Gram altın şu dakikalarda 1019 TL seviyesinde işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta gram altın kritik seviye olan 1000 TL seviyesine kadar geriledi. 

Doların baskısı altında resmen tuzla buz olan altının yönü için uzmanlarda açıklama geldi.
 

DOLAR COŞTU!

Dolar kuru yeni güne yükselişle başladı. Dolar kurunda son dakika gelişmeleri  de yaşanmaya devam ediyor. 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Jackson Hole toplantısında verdiği yüksek faiz oranlarının uzun süre devam edeceğine yönelik açıklamaları doları önde gelen para birimleri karşısında 20 yılın zirvesine taşıdı.

Dolar endeksi bugün 20 yıl aradan sonra 109,44 seviyesine yükselerek resmen coştu. 20 yıl aradan sonra dolar enkdesi ilk kez bu kadar yükseldi.

 

ALTIN VE DOLAR İÇİN UZMANLAR UYARIYOR...

Uzmanlar altın ve dolar için kritik gelişmeleri işaret ederek yatırımcılara uyarılarda bulundu. Altının direnç seviyesini açıklayan uzmanlar altın fiyatlarının yönü hakkında bilgi verdi.

IKON Menkul tarafından hazırlanan altın analizinde şu açıklamara yer verildi: "Fed Başkanı Powell’ın Cuma günü Jackson Hole’de şahin olarak nitelendirilebilecek açıklamaları sonrası sert düşüş kaydeden Ons Altın haftayı 1.738 bandında tamamladı.

ABD Tarım Dışı İstihdam raporunun ana odak noktasında olacağı yeni işlem haftasına düşüşle başlayan ve aşağıda 1730 bandı altına gerileyen Ons Altında 1712 seviyesi sonraki destek bölgesi olarak takip edilebilir.

 Diğer yandan olası yukarı yönelimlerde 1748 ve mavi alçalan trend çizgisi ilk direnç bölgeleri olarak izlenebilir. Destekler: 1730-1712-1686 Dirençler: 1748-1765-1783"

CBA ekonomistleri yaptıkları değerlendirmede, "Powell, bazı piyasa katılımcılarının beklediği gibi güvercin bir tutum içinde olmadıkları açıkça ortaya koydu. Dolar Endeksi'nin bu hafta 110 seviyesine doğru gitmesini bekliyoruz. Piyasa katılımcıları büyük merkez bankalarının daha agresif şekilde faiz artırmaya devam edeceklerini fiyatlamayı sürdürecekler" ifadelerini kullandılar.

Dolarda 20 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor! Bu rakam görenlerin aklını alacak! Çabuk bakın...

Dolarda son dakika! Dolar sonrası dünya geliyor, güçlü dolara aldanmayın! Dev gazete resmen uyardı! 

Yastık altında doları olanlar dikkat! Dolarda son durum: İlk gören kazançlı çıkacak