28 / 04 / 2024

Giresun Dereli konut inşaatında sona gelindi!

Giresun Dereli konut inşaatında sona gelindi!

Giresun'da geçtiğimiz Ağustos'ta meydana gelen sel sonrasında hasar gören evler için inşa edilen konutların yapımında son aşamaya gelindi. Yeni konutların önümüzdeki Ağustos'ta teslim edilmesi planlanıyor. 



Önceki yaz Giresun'da yaşanan sel felaketi sonrasında büyük zarar gören evler için yapılan evlerin inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sütlüce Mahallesi'nde inşa edilen 142 konutun inşaatı büyük oranda bitti. Çevre ve bazı düzenlemelerin yapıldığı proje kısa süre içerisinde tamamlanacak. 

Ağustos'ta teslim edilecek

Dereli Kaymakamı Murat Atıcı, bölgede 71 konut ve 82 dükkanın inşasının sürdüğünü dile getirdi. Çalışmaların yüzde 80 oranına geldiğini söyleyen Atıcı, Temmuz ayı sonu ve Ağustos ayı başında hak sahiplerine konutların teslim edileceğini belirtti.  TOKİ  tarafından Sütlüce Mahalle'sinde inşa edilen 142 konutun da tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Atıcı "Sadece ince işçiliği ve çevre düzenlemesi kaldı. İnşallah vatandaşlarımıza teslim edilecek." dedi.

Giresun Dereli konut inşaatında sona gelindi!

TOKİ tarafından köydeki evleri hasar gören vatandaşlar için AFAD'dan sağlanan ödenekle ev yapımının devam ettiğini söyleyen Atıcı, "Biten köy evlerimiz de teslim edilen köy evlerimiz de mevcut" şeklinde konuştu.

"Dereli, sel afetinden çok zarar gördü ancak tüm yaralar sarıldı." diyen Atıcı, devletin, afetten zarar gören ve kentsel dönüşüm nedeniyle taşınmak zorunda olan vatandaşlara yardımların yapıldığını söyledi. Kaymakam Atıcı, "Ev kiralama işlemlerinde dahi devletimiz yardımcı oldu. Esnafımız da konteyner alanlarında şu anda geçici olarak faaliyetlerine devam ediyor. Herkesin zararı kendisine ödendi ve gerekli hizmet vatandaşlarımıza sağlandı" dedi. 

İnşaatta çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Atıcı, "Dereli'de hayat, ağustos ayında konteyner alanlardan çıkacak. Dereli, Karadeniz'in güzel ilçesi olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak" dedi.

Giresun Yeni Dereli projesinde son durum ne?


Geri Dön