29 / 04 / 2024

Giresun Turizm Çalıştayı yapıldı!

Giresun Turizm Çalıştayı yapıldı!

GİRESUN Valisi Hasan Karahan, turizm alanlarının yatırıma açılabilmesi için Turizm Bakanlığı Müsteşarlık düzeyinde konunun netleştirilmesi için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.



GİRESUN Valisi Hasan Karahan, turizm alanlarının yatırıma açılabilmesi için Turizm Bakanlığı Müsteşarlık düzeyinde konunun netleştirilmesi için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun'da turizmin geliştirilmesi noktasında çalışmalar yapıyor, yapılan çalışmalara ise destek veriyor. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası heyetini kabul eden Vali Karahan, 'Turizm alanlarının yatırıma açılabilmesi için imar planının yapılabilmesi ve kamu arazilerinin ihale süreci tek ayaklı olmadığı gibi, Bakanlık bağlantısı da bulunmaktadır. Sürecin içinde yer alarak, Turizm Bakanlığı Müsteşarlık düzeyinde konunun netleştirilmesi için girişimlerde bulunacağız." şeklinde konuştu. 


Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Turizm Çalıştayı Raporu'nu Giresun Valiliği ile DOKAP Başkanlığı'na sundu. 


Giresun'da turizm alanı ilan edilen Kümbet, Bektaş, Kulakkaya ve Sis Dağı yaylalarının imar düzenlemesi ile turizm yatırımına açılması için başlatılan çalışma dâhilinde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 11 kurum/kuruluşun bir araya geldiği çalıştayın ön raporu hazırlandı. 


Ekim-Kasım 2015 tarihlerinde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yapılan Giresun Turizm Çalıştayı'ndan çıkan, 'Turizm Alanlarının Yatırıma Tahsisi ile İlgili Sorunlar ve Çözüm Önerileri Raporu" Giresun Valisi Hasan Karahan ve DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'ye takdim edildi. 


Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Genel Sekreter Şükrü Cebeci, DOKA Giresun Koordinatörü Murat Aladağ'ın bulunduğu ziyarette Giresun Valisi Hasan Karahan'a, Giresun'un turizm bölgeleri olan yaylalarda imar düzenlemesinin yatırımlar için önemini içeren rapor takdim edildi. 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, "Giresun'da yer alan turizm alanlarının yatırıma açılabilmesi için imar düzenlemelerinin yapılması gerekmektedir. Bu noktada sizlerin destekleri bizler için önemlidir." dedi. 


DOKAP ziyaretinde ise GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, DOKAP'ın turizm eylem planında öncelikli yatırım alanları çalışmasında desteğinin önemine değindi. 


DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ise "DOKAP olarak bölgenin turizm merkezlerinin imar planlarının yapılması için projemiz mevcut. Bu konuda birbiriyle örtüşen bir çalışma gördüm. Önümüzdeki dönemde planlarımızın detaylandırılmasında ortak çalışma yürütmek ve Giresun projesinin bölgenin örnek modeli olmasında sizlerin de katkıları önem teşkil etmektedir. Turizm alanlarında öncelikli imar düzenlemesi bölgelerin genel gerekçeleri ile tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu noktada şubat ayının ilk haftası tekrar bir değerlendirmede bulunabiliriz." ifadelerini kullandı. 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön