29 / 04 / 2024

Giresun'da 18 yıl içinde 4 bin 359 konut inşa edildi! 

Giresun'da 18 yıl içinde 4 bin 359 konut inşa edildi! 

Son 18 yılda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Giresun'a yapılan yatırımları anlatan AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, bu süre zarfında kent genelinde 4 bin 359 konut inşa edildiğini dile getirdi. 



AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, son 18 yılda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Giresun'a 4,6 milyar liralık çevre ve şehircilik yatırımı yapıldığını dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, millet bahçeleri, sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleriyle Giresun'un örnek bir il haline dönüştüğünü belirtti.

AK Parti hükumetleri döneminde çevre ve şehircilik konularında 2002-2020 yılları arasında 22 bin 28 seyirci kapasiteli stadın da aralarında bulunduğu önemli projelere imza atıldıığını kaydeden Öztürk, şunları söyledi: 

"Bin 200 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, 12 atık su arıtma tesisi, 2 hava kalitesi izleme istasyonu, 4 bin 359 konut, 2 spor salonu, 2 öğrenci yurdu, 3 lise, 3 hastane, 2 ilköğretim okulu, 6 cami, 1 aile sağlık merkezi, bir sevgi evi ve 8 ticari ünitesi yapıldı. Çevre ve şehircilik alanında vatandaşlarımız için artık yeni parklar, bahçeler ve kentsel dönüşüm projeleri gibi birçok çalışmayı yapmaya gayret gösteriyoruz."

 Giresun da 18 yıl içinde 4 bin 359 konut inşa edildi! 

Bulancak Millet Bahçesi ile 15 Haziran'da yapım ihalesi gerçekleşecek olan Giresun Millet Bahçesi projelerinin en kısa sürede biteceğini ve vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydeden Öztürk açıklamasında, "Ayrıca şehir merkezinde bulunan Kale mahallesinde, 3,6 hektarlık alanda 2021 yılı sonuna kadar kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek. Bu projeyle beraber, Giresun kalesinin çevresi eski Giresun evleri konseptinde şehrimize yakışır bir görünüm kazanacak. Ayrıca sel afetinden etkilenen Dereli ilçemizde Sütlüce Mahallesinde 142 konut, Merkez mahallesinde 71 konut ve 82 adet dükkan, Doğankent ilçemizde 156 konut ve 70 dükkan, ilçe ve merkez köylerimizde ise toplam 250 köy konutunun yapımı haziran ayında tamamlanarak vatandaşlarımıza teslim edilecek." ifadelerine yer verdi.

Giresun Yeni Dereli projesinde son durum ne?


Geri Dön