14 / 05 / 2024

Girne Mahallesi sakinlerinden M’Expo Center'a destek!

Girne Mahallesi sakinlerinden M’Expo Center'a destek!

Girne Mahallesi sakinleri, M’Expo için düzenlenen imza kampanyasına büyük destek verdi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da katılımlarından ötürü vatandaşlara teşekkür ederek, esnafları ziyaret etti.




Girne Mahallesi sakinleri, Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo Center projesi için düzenlenen imza kampanyasına katılarak, fuara destek verdi


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Halk Buluşmaları” kapsamında Girne Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Sabah 06.00’da başlayan toplantıya, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Maltepe Belediyesi birim müdürleri, Girne Mahallesi Muhtarı Ali Akülger ve vatandaşlar katıldı. Ulaşım, altyapı, kentsel dönüşüm, park-bahçe, otopark sorunlarıyla seyyar satıcılarla ilgili sorunlar ve kültür merkezleri taleplerinin dillendirildiği toplantıda bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Meydanı’nı yenileyeceklerini belirterek, “550 bin nüfusluk Maltepe’nin bir meydanı yok. Hele hele şu anki mevcut yerde cami de var, emniyet de var. Burada bir cenaze olsa, trafik sıkışıyor, kitleniyor. İşte bu sebeplerle Maltepe’yi bir cazibe merkezi haline getirmek için bir projemiz hazırladık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ‘Meydan Projesi’ni de görüştüm. Ayrıca Organik Pazar olan alanda, tiyatro ve sinema salonlarının da bulunacağı bir kültür merkezi inşa etmeyi düşünüyoruz” dedi.


“MİNİBÜSLER İÇİN ÖRGÜTLENİN”


Minibüslerle ilgili her mahalleden çok sayıda sorun geldiğini ifade ederek konuşmasına devam eden Başkan Ali Kılıç, “Minibüsçüler Odası ile görüştük, minibüslere kamera taktırdık. Bunları takmayan varsa lütfen bize bildirin, gereğini yapalım. Minibüsçülerle ilgili çok şikayet alıyoruz, hız yapıyorlar, müşteriye saygısızca davranıyorlar. Arkadaşlar, toplu bir şekilde tepki gösterir, örgütlenebilirsek bu arkadaşlarımız da kendine çekidüzen verecektir. Otobüs talebinizi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceğiz. Otopark sıkıntısını, kentsel dönüşümde evlerin altına otopark yaparak çözeceğiz. Kentsel dönüşüm için mahallelerde 25 kişilik danışma kurulları oluşturduk. Maltepemizde 8 bin riskli binamız var. Biz ada bazında yapılacak, yeşil alanları olan, yağmur sularını depolayabilecek, güneş enerjisinden faydalanabilecek bir sisteme sahip, otoparkı olan ve çöpleri yer altına indirilmiş bir bina yapmak isteğindeyiz. Tapu tahsisiyle ilgili sorunlarınız var, bunları çözmek için uğraş veriyoruz. Ancak sorun öncelikli olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin. Çöp konteynerleriyle ilgili sorunlarınız vardı, bin adet çöp konteyneri siparişi verildi, bunlar yakın zamanda mahallelere dağıtılacak” diye konuştu.


M’EXPO İÇİN İMZA VERDİLER


Maltepe’de büyük bir işsizlik sorunu olduğuna ve ilçenin ayağa kalkması gerektiğine de değinen Kılıç, şöyle konuştu: “İşsizliği engelleyecek ve 24 bin insanımızın iş bulmasına olanak sağlayacak bir fuar projemiz var. Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo Center projesi adını verdiğimiz projede, siz Maltepelilerin desteği çok önemli. Sizlerin destek vermesini bekliyoruz. Buraya iş adamları gelecek, esnafımız kazanacak, Maltepeli kazanacak. Bu proje için imza kampanyası düzenleyeceğiz. Hedefimiz 500 bin imza. Ayrıca seçimler de yaklaşıyor. Biz diyeceğiz ki; ‘M’Expo’ya destek yoksa oy da yok.’ Sizler arkamızda olduğunuz sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok.”


Kadınlar için pozitif ayrımcılık uygulayarak, onlar için 3 atölyeyi hizmete soktuklarını ve Türkiye’de bir ilk olarak ilçe sınırları içerisinde kadın matbaası kurulacağını da açıklayan Kılıç, daha sonra mahalle konakları hakkında da vatandaşlara bilgi verdi. Toplantı sonrasında vatandaşlar, M’Expo için düzenlenen imza kampanyasına büyük destek verdi. Kılıç da katılımlarından ötürü vatandaşlara teşekkür ederek, esnafları ziyaret etti. 



Maltepe Belediyesi


Geri Dön