30 / 04 / 2024

Gitar şeklindeki Hard Rock Hotel bu yıl kapılarını açıyor!

Gitar şeklindeki Hard Rock Hotel bu yıl kapılarını açıyor!

Dünyanın ilk gitar şeklindeki binası Florida’da inşa ediliyor. Hard Rock Hotel’in 2019'da kapılarını açması planlanıyor.



Florida’da dünyanın ilk gitar şeklindeki binası Hard Rock Hotel’in tamamlanmasına az kaldı. 125 metre yüksekliğindeki otelin kalıp sistemi tercihinde Doka şirketi tercih edildi.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, Florida’daki yeni Hard Rock Hotel, dünyanın her yerindeki müzik tutkunlarının heyecanını artırmayı planlıyor. Tamamlandığında, sırt sırta konmuş iki gitar gibi görünen otel 638 odaya sahip olacak ve otelin yanı sıra büyük kompleksin içinde 6 bin 500 kişilik bir hard-rock konser salonu da bulunacak.

Mimari tasarımı giter şeklinde olan otel Hard Rock Cafe International Inc’in gözdesi olacak. Hard Rock Hotel, şirketin gerçek bir müzik aletine benzeyen bina inşa etme yolundaki ilk girişimi olduğu ifade ediliyor. Kulenin merkez çizgisinde bulunan dikey çıtalar gitar teline benzerken, yatay ayırıcılar da gitarın perdelerini andırıyor.

Mimari tasarımındaki gitar şekli ile dünyada bir ilk olacak zorlu proje için mühendislik çözümünde Doka Otomatik Tırmanır Kalıp Sistemi SCP destek verdiği açıklandı. Bu sistemle binanın değişik geometrik yapısı zorluk olmaktan çıkıyor.

Tek bir düğmeye basarak tırmandırılan otomatik kalıp sistemi

Yapılan bilgilendirmeyle otelin yapımı aşamasında tercih edilen modüler kalıp sistemi yüksek katlı binalar için her türlü zemin planı hızlı ve esnek bir şekilde oluşturulabilecek şekilde dizayn edildi. 


Geri Dön