Yeni Şirketler

Global ve Pera`dan Doğu Anadolu`ya yatırım

Global Yatırım Holding ve Pera GYO ortaklığı yatırım için Van'a gidiyor.

Global Yatırım Holding A.Ş. (GLYHO) ve holding iştiraklerinden Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (PEGYO) oluşturduğu Ortak Girişim Grubu Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk yatırımını yapmaya hazırlanıyor. Global - Pera GYO Ortak Girişim Grubu, Van Belediyesi tarafından ihaleye çıkartılan, Van'ın merkezinde bulunan 16 bin 611 metrekarelik arsaya 16.050.246 YTL ile en iyi teklifi verdiğini açıkladı.


Global Yatırım Holding'den yapılan açıklamada; Doğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli ve hızlı gelişen illerinden biri olan Van'a yatırım yapılmasından dolayı heyecanlı olunduğu belirtildi. 16 bin metrekarelik alana bir otel ve bir alışveriş merkezinin bir arada bulunduğu projenin yapılacağı ifade edilirken, Van halkının ve Van'ı ziyaret eden konukların vakit geçirip ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yer olacağı vurgulandı. Yapılan açıklamada, toplam 58 bin metrekare kapalı alana yapılacak olan kompleksin, bölgede önemli bir istihdam noktası ve cazibe merkezi olacağının altı çizildi. 


Global Yatırım Holding açıklamasına şöyle devam etti; "Global Yatırım Holding ve Pera GYO olarak Türkiye'de çok farklı projelere imza atıyoruz. Kıbrıs'ta bir tatil köyü ve Denizli'de Sümer Park adını verdiğimiz hastane, otel, alışveriş merkezi ve konuttan oluşan bir yaşam merkezi projesini yürütüyoruz. Bunun yanında yakın zamanda Türkiye'nin yeni çekim merkezi olacağını düşündüğümüz illerde de yatırımlarımızı arttırmayı planlıyoruz. Bu açıdan Van'da yapacağımız otel ve alışveriş merkezi projesi hem bizler hem de bölge halkı için büyük önem taşıyor. Bu projenin temelleri üzerine yükselip açılışını yapacağımız günü şimdiden heyecanla bekliyoruz."


Global Yatırım Holding Hakkında: ("GLYHO.IS")


Ekim 2004 tarihinden bu yana bir holding şirketi olarak faaliyet gösteren Global Yatırım Holding A.Ş.(www.globalyatirim.com.tr); enerji, altyapı, gayrimenkul ve finansal servisler olmak üzere dört temel faaliyet alanında yatırım yapmaktadır. İMKB'de işlem gören Global Yatırım Holding A.Ş.("GLYHO.IS"), finans alanındaki deneyimlerini, endüstriyel iş olanaklarında en iyi şekilde değerlendirmektedir.


Bu paralelde, altyapı, enerji, gayrimenkul ve finans alanlarında yerel ve yabancı ortaklar ile Türkiye'nin hızla gelişmekte olan iş alanlarına yatırım yapılmaktadır. Altyapı bünyesinde, kruvaziyer ve ticari liman işletme geliştirme projeleriyle ilgilenen holding, enerji sektöründe; çeşitli illerde doğalgaz projesi ve şuan itibariyle yedi adet hidroelektirk santrali projesi yürütmektedir. Holding, gayrimenkul sektöründe rezidanslar ve karma projelerle ilgilenmekte olup, finans alanında ise; aracılık faaliyetleri, portföy yönetimi ve kurumsal finansman alanlarında faaliyet göstermektedir.


Pera GYO Hakkında: ("PERYO.IS")


14 Temmuz 2006 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun onay vermesinin ardından hukuki işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü. ("PERYO.IS"). Halka açık bir şirket olan ve hisse senetleri İMKB'de işlem gören Pera GYO, Türkiye'de konut, alışveriş merkezi ve turizm alanlarında yatırımlar yapmaktadır.