28 / 04 / 2024

Global Vitrin'in ilk adımı İstanbul’da atıldı!

Global Vitrin'in ilk adımı İstanbul’da atıldı!

The Global Showcase (Global Vitrin) projesinin ilk adımı, İstanbul’da atıldı. Proje kapsamında Türkiye adına global entegrasyonu sağlamak için geliştirilen urbanLAB konferanslarının ilki de Almanya pazarı ile başladı.



Londra merkezli Türk kökenli gayrimenkul markası GRED (Global Real Estate Development) ile dünyanın sayılı gayrimenkul danışmanlık firmalarından Knight Frank ile iş birliği yapıp ortak projeye imza atttı. The Global Showcase (Global Vitrin) projesinin ilk adımı, İstanbul’da atıldı. Proje kapsamında urbanLAB konferanslarının ilki de Almanya pazarı ile başladı.

urbanLAB’in 2. konferansı İngiltere’de Londra da başlayıp Birmingham ve Cambridge'de de devam edecek. GRED, ABD’de yatırım değeri en hızlı artış gösteren ve dünyanın en önemli TechCity merkezi San Francisco gibi şehirlerinden gelecek projeleri arasında. 

Projenin son etabının tanıtımını ise GRED bu işbirliği kapsamında Türkiye’nin en iyi projelerini başta Londra ve Berlin olmak üzere global arenada yapacak.

GRED Kurucu ve CEO’su Meltem Türker de, “The Global Showcase” (Global Vitrin Projesi) ile dünyanın en iyi yatırım şehirlerini önce masaya yatırdıklarını, o şehirlerdeki farklı segment ve gelir gruplarına yönelik en iyi konut projelerini globalde araştırıp elediklerini ve en son etabında Türk yatırımcısına sunduklarını söyledi.

Dünyadaki lüks konut projeleri içinde Türkiye’nin geçmiş yıllara oranla bir parça gerilemesine rağmen, en gözde yerleşim merkezleri Bodrum ve İstanbul’un hala ilk 100 kent arasında yer aldığını kaydeden Meltem Türker, “Rapora göre, 1 milyon dolara Londra’da 30 metrekare bir daire satın alınabilirken, İstanbul’da 100 metrekare bir daire satın alınabiliyor. Bu açıdan bakıldığında İstanbul, Ortadoğu bölgelerinde Dubai’den daha değerli olduğunu gösteriyor” açıklamasında bulundu.

Meltem Türker, “Bizim ülke olarak gayrimenkul sektöründe potansiyelimizin çok güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ülkemizde son yıllarda çok başarılı gelişmeler de yaşandı. Özel sektör, üniversite ve devlet işbirlikleri gibi çok olumlu ve bilinçli çalışmalar yapıldı. Bizlere burada düşen en önemli görev, karamsar ve olumsuz eleştirileri bir tarafa bırakarak, sektörün önde gelen oyuncuları olarak bir bütün olarak, ülkemiz adına sorumluluk duygusunu kaybetmeden ama globalleşme paralelinde entegrasyonlarımızı artırıp, eksiklerimizi önümüze liste yapıp koyarak, neler yapabileceğimizi sadece kendi aramızda değil dünya ile tartışıp konuşarak ve daha iyisini yapmayı hep hedef alarak yolumuza devam etmek. Böylece çok önemli gelişmeler elde edeceğimize inancımız sonsuz. Bizler de GRED olarak buna katkı sağlamanın bilinç ve sorumluluğu ile hareket etmeyi hep öncelikli hedef almaktayız” açıklamasında bulundu.

Türk gayrimenkul yatırımcılarının 2015 yılından bu yana Almanya pazarına büyük ilgi göstermeye başladığını söyleyen Knight Frank Almanya ve Amerika Ülke Direktörü Claire Locke,  Berlin’de 300-700 bin Euro aralığındaki fiyatlarla kısa vadede yüksek getiri sağlayabilecek yatırımlar yapılabileceğini belirtti.


Geri Dön