02 / 05 / 2024

Gloria Sports Arena 55 farklı daldan sporcu ağırlayacak!

Gloria Sports Arena 55 farklı daldan sporcu ağırlayacak!

Son yıllarda golf ve kamp turizmi ile öne çıkan Antalya, olimpiyat sporcuları için de yeni bir merkez oluyor. 50 milyon Euro’luk Gloria Sports Arena, 55 farklı daldan sporcuyu Antalya’ya çekecek.



AVRUPA’nın en önemli kamp ve turizm merkezi haline gelen Antalya, artık olimpiyat sporcularını ağırlayacak. İki yıl önce başlayan ve 50 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen Gloria Sports Arena, atletizm, yüzme, jimnastik, boks, eskrim, judo, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badmington, dans ve halter gibi 55 farklı daldan sporcuyu ağırlıyor. Avrupa’dan Amerika’ya dünyanın birçok ülkesinden kulüplerle temasa geçtiklerini belirten Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, “Artık Antalya spor turizminin merkezi olacak. Dünyanın dev kulüpleri ile kamp görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca Arena içerisindeki otel çalışmaları devam ediyor” dedi.



105 BİN METREKARE


Türkiye’de spor turizmi alanında yeni bir dönem başlattıklarını anlatan Nuri Özaltın, şöyle konuştu: “Antalya Belek’te 105 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Gloria Sports Arena, 6 bin 200 metrekarelik 

kapalı alandan oluşan tesislerde 55 farklı spor dalında hizmet veriyor. Tesisin 

bünyesinde bulunan 1600 seyirci kapasiteli atletizm stadyumu ise, atletizm sporcuları için eğitim alanı olarak kullanılmasının yanı sıra, turnuvalara ev sahipliği yapacak. Yüksek teknik standartlarda donatılan Gloria Sports Arena, bünyesinde bulunacak butik konaklama tesisi ve sağlık merkezi ile sporcuların kamp ihtiyaçlarına cevap veriyor.” 

Yatırımın aynı zamanda Türkiye’deki turizm alanlarını çeşitlendirme politikasında en önemli unsurlardan biri olan spor turizmine katkı yapacağını belirten Nuri Özaltın, şu değerlendirmeyi yaptı: “Gloria Sports Arena, Ocak 2015’te kapılarını açtı. Bu tesis ile Türkiye’nin bir spor merkezi olarak dünyada anılmasına ve sporcularımızın dünya çapında başarılar kazanmasına zemin sağlamayı hedefliyoruz.”


1000 Euro’dan fazla harcıyor


Antalya’nın golf turizminden önemli bir gelir sağladığını dile getiren Nuri Özaltın, “Golf turisti 1000 Euro’dan fazla harcıyor. Antalya bu alanda elde ettiği gelirle öne çıkıyor. Antalya’daki otelimize her yıl 30 binden fazla kişi golf için geliyor. Bunun 25 binden fazlasını yabancılar oluşturuyor. Golf yatırımları meyvelerini verdi ve Antalya bu alanda dünyanın sayılı merkezlerinden birisi oldu. Golf turizmi sektöre önemli bir ivme kazandırdı” dedi.


KAMP DÖNEMİ TURNUVA PLANI


Spor turizminin Avrupa gibi ülkelerde devlet destekli olduğunun altını çizen Nuri Özaltın, şöyle devam etti: “Konaklama ve spor dalının aynı anda bu kadar çoklu seçenek haline getiren bir tesisi hayata geçirdik. Ana pazarlarımız Orta Avrupa ülkeleri, ABD ve Rusya’nın da dahil olduğu 40 ülkeden misafir ağırlamayı bekliyoruz. Spor turizminden yılda 7 milyon Euro’ya yakın gelir hedefledik. Futbol takımlarının devre arası kamp dönemlerinde burada Avrupa’nın dev kulüpleriyle bir turnuva organize etmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili çalımalar devam ediyor. Dubai gibi ülkelerin düzenlendiği büyük bir turnuva için düğmeye bastık” dedi.



Hürriyet


Geri Dön