Gökçedağ Rüzgar Santralı, 2010'da faaliyete geçecek
Gökçedağ Rüzgar Santralı'nın 2010 yılının ilk çeyreğinde tam kapasite ile faaliyete geçirilmesinin planlandığı bildirildi
Zorlu Enerji tarafından Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde 210 milyon avroluk yatırımla kurulan Gökçedağ Rüzgar
Santralı'nın 2010 yılının ilk çeyreğinde tam kapasite ile faaliyete geçirilmesinin planlandığı bildirildi.
Zorlu Enerji Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük rüzgar enerjisi santralini Osmaniye'nin Bahçe ve Hasanbeyli ilçeleri arasındaki Gökçedağ mevkisinde kurduklarını söyledi.
Toplam 54 türbinden oluşan Gökçedağ Rüzgar Santrali'nde bugüne kadar 50 türbinin tamamlandığını belirten Topuz, "İlk 23 türbin ile üretilen 57,5 MW gücündeki elektriğin ulusal şebekeye aktarılmasına devam ediliyor" dedi.
Santralde kullanılan rüzgar türbinlerinin Türkiye'de kurulan en büyük türbin olma özelliğini taşıdığını anlatan Topuz, şöyle konuştu:
"2,5 MW kapasiteye sahip her bir türbin, 100 metre kanat çapı ve 85 metrelik kule gövdesi ile 30 katlı bir bina yüksekliğine sahip. Toplam 210 milyon avro yatırım bedeli olan santrali 2010 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı planlıyoruz. Bölgede mevcut diğer 50 ve 60 MW'lık RES lisansları ile toplam kapasite 245 MW'a ulaşacak Gökçedağ Santralı'ndan yılda 500 milyon KWh elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz."
AA
Basında yer alan diğer haberler şunlar;
Zorlu, ülkenin en büyük rüzgar santralını ilk çeyrek açacak
Zorlu Enerji'nin yapımını sürdürdüğü 54 türbinden oluşacak Türkiye'nin en büyük rüzgar santralı olan Gökçedağ, 2010'un ilk çeyreğinde faaliyete geçecek. Santralda, 500 milyon kwh üretim hedefleniyor
ZORLU Enerji tarafından Osmaniye'nin Bahçe ilçesi'nde 210 milyon euroluk yatırımla kurulan Gökçedağ Rüzgar Santralı'nın, 2010 yılının ilk çeyreğinde tam kapasite ile faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Toplam 54 türbinden oluşan Gökçedağ Rüzgar Santralı'nda bugüne kadar 50 türbinin tamamlandığını belirten Zorlu Enerji Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz, 'İlk 23 türbin ile üretilen 57,5 MW gücündeki elektriğin ulusal şebekeye aktarılmasına devam ediliyor' dedi.
30 KATLI BİNA YÜKSEKLİĞİNDE
Santralda kullanılan rüzgar türbinlerinin Türkiye'de kurulan en büyük türbin olma özelliğini taşıdığını anlatan Topuz, şöyle konuştu: 'Her bir türbin, 100 metre kanat çapı ve 85 metrelik kule gövdesi ile 30 katlı bir bina yüksekliğinde. Bölgede mevcut diğer 50 ve 60 MW'lık RES lisansları ile toplam kapasite 245 MW'a ulaşacak santraldan yılda 500 milyon kwh üretim hedefliyoruz.'
Akşam