16 / 05 / 2024

Göktürk Residence'ta metrekaresi 3 bin dolara!

Göktürk Residence'ta metrekaresi 3 bin dolara!

Mimar Hakan Kıran, Kemerbuzrgaz'da başlayacağı Göktürk Residence projesinde, dairelerden bağımsız ‘stres küpü' adı verilen konsepti geliştirdi



Kabataş İskelesini Martı'ya, Haliç Köprüsü'nü ise leonarda da Vinci'nin köprüsüne dönüştürecek projeleriyle ses getiren mimar Hakan Kıran, bu sefer konut sektöründe yaratacağı yeni konseptle bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Mimar Kıran, evinden kısa süreli uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için Kemerburgaz'da yeni başlayacağı Göktürk Residence projesinde 'stres küpü' adını verilen daireden bağımsız tek oda konseptini geliştirdi.Dairelerin dış bölümlerinde evinden çıkıp kafasını dinlemek isteyenler için alernatif yaşam alanları oluşturacak stres küpleri sadece projeden daire satın alan müşterilere satılacak. 1Mimar Kıran stres küplerinin 1+1 daireler olmayacağını, bağımsız olarak satılmayacağını özellikle vurguluyor. Kıran, "Hepimiz işimizden geldikten sonra eşimizle çocuklarımızla vakit biraz vakit geçirip sonrasında yanlız kalabileceğimiz mekanlar ararız. Bir çok insan bunun için oturduğu evin dışında 1+1 daireler alır. Bu konseptte evinizden uzaklaşmadan, sadece kapıdan çıkıp bir hava boşluğundan geçip yanlız kalabileceğiniz 'stres küpü'ne ulaşıyorsunuz. Burayı çalışma odanız, kütüphane ya da çocuk oyun odası olarak kullanabilirsiniz. Evin kapısından dışar adım atıp kafasını dinlemek isteyenler için bu konsept bir alterbatif oluşturacak" diyerek anlattı.

* Mimar Kıran, ‘göz temasından uzak' yaşam konseptinde perdeleri ortadan kaldırıyor. Birbirine bitişik kalas projelere alternatif yaratan Kıran'ın yeni projesinde evlerin ön cepheleri hiçbir projeye bakmıyor. Bu da perdesiz bir yaşam alternatifi sunuyor.

Perde kullanmadan yaşanabilen alan yarattı
Kıran'ı projede stres küplerini oluşturmaya yönelten asıl faktör ise şehir içinde birbirinin dibinde yapılan projelerin komşularla göz göze bir hayat geçirmek zorunda kalma düşüncesine alternatif oluşturmak olmuş. Kıran, "Biz aslında projeyi farklı bir şekilde yapmıştık. Ancak şehrin içindeki dip dibe binalar konsepti hemen yanımızda başlayan yeni bir projeyle Kemerburgaz'a da geldi. Biz de projenin komşu projeye bakan yüzünde insanların göz temasından uzak yaşayabilecekleri stres küplerini yarattık. Karşı binayla ilişiği kestik" diye anlattı. Projede göz temasında uzak bir yaşam vaad ettiklerini söyleyen Kıran, "Bu nedenle dairelerin dışarıya bakan ön cephesini başka bir projenin olmadığı bir tarafa yönelttik. İnsanlar burada perde bile kullanmadan göz temasından uzak yaşasınlar istedik" diye konuştu.

Kıran'ın tamamına sahip olduğu ilk proje olacak
Kıran, son dönemde mimar kimliğinin yanı sıra yatırımcı kimliğiyle de karşımıza çıkıyor. Seyrantepe'de Taşyapı ve İnanlar İnşaat ortaklığı ile yapılan Çimtemani projesini yapan ve projeye yüzde 25 ortak da olan Kıran, artık yatırımcı kimliğini de ön plana çıkarıyor. Göktürk Residence ise Kıran'ın yüzde 100'üne sahip olduğu ilk yatırım projesi olacak. Kıran, "Muhtemelen de son proje olacak. Ben burda kendi zevkime göre bir proje yapmak istedim" diye konuşuyor. Kıran ayrıca "Emlak projelerinde en önemli aşama projenin çizilmesi aşamasıdır. Siz güzel bir proje ortaya koyduktan sonra kredi alıp ortaklıklar yapıp projeye başlamak kolay. Ancak doğru projeyi oluşturmak zor" diyor.
"Düz müteahhit mantığında eğri oda olmaz. Biz odaları eğri yaptık. Cephelerde sanatsal figürler kullanılmaz. Biz en pahalı cepheyi yaptık. Düz müteaahit 10 satıyorsa tasarım 5 satar."

Odalar eğri, cepheler lüks
Kıran, stres küpleri de dahil olmak üzere toplam 74 daireden oluşacak projenin 40 milyon dolara malolacağını söyledi. 15 Nisan'da satışa çıkacak olan projedeki metrekare fiyatları 3 ile 5 bin dolar aralığında olacak. Kıran'ın tamamına sahip olduğu ilk yatırım olacak olan Göktürk Residence'ın 2011'in son çeyreğinde teslim edilecek. Daire tipleri ise gelen talepler doğrultusundaki belirlenecek.

Metrakare yerine metreküp satacak
Projede metrekare (m2) yerine metreküpe(m3) önem verdiklerini bu nedenle de tavan yükseliğini 3.40 metre tuttuklarını söyleyen Kıran, daire satışlarının artık metreküp üzerinde yapılmasını önerdi. Göktürk Residence'ın az yoğun bir proje olduğunun vurgulayan Kıran, projede konut dışında ofis ve butiklerin de yer lacağını sözlerine ekledi.

Terasta gözlerden uzak güneşlenilecek
Kıran projede asansör ve merdivenleri de daire kapılarının önleri yerine proje içinde bağımsız bölümlere yerleştirdiklerini anlatt Kıran bunun nedeninin "Merdivenler, asansörler ve apartman boşlukları apartmanların gürültü kaynakları. Biz bunları daireden çıktıktan sonra bir ara bölümden geçtikten sonra girilebilir alanlara yerleştirdik. Böylece hem merdiven gürültü duyulmasın. Hem de kapı deliğinde baktığında komşunun eve kiminle girip çıktığını görmeyeceksin" diye anlattı. Projede 'gözden uzak' temasına önem verdiklerini belirten Kıran, bu nedenle havuzu komşuların ya da başkalarının izleyemeyeceği terasa yerleştirdiklerini de anlattı.

* Projenin arka bölümünde yer alan stres küpleri dairelerin alternatif yaşam alanları olarak tasarlandı.Asansörler ise gürüyltü yaratmaması için daire önleri yerine bağımsız bölümlere yerleştirildi.

Seyrantepe'ye Çintemani
Taşyapı ve nanlar nşaatın ortak olduğu projeye yüzde 25 ortak olan Kıran, Seyrantepe'deki gökdelen projesini ayşnı zamanda kendisi çizecek.Proje Çintemani adını taşıyacak

Kabataş'a kanat çırpan 'Martı'
Kıran'ın Kabataş skelesi için tasarladığı Martı projesi deniz kenarında kanat çırpan bir martıdan esinleniyor. Proje Dubai CityScape fuarında ödül kazandı.

PROJE KÜNYESİ

GÖKTÜRK RESIDENCE
Daire sayısı: 74
Merekare fiyatı: 3-5 bin dolar
Toplam yatırım tutarı: 40 milyon dolar
Satışa başlama tarihi: 15 Nisan
Öngörülen proje teslim tarihi: Eylül 2011

Metrakare yerine metreküp satacak
Projede metrekare (m2) yerine metreküpe(m3) önem verdiklerini bu nedenle de tavan yükseliğini 3.40 metre tuttuklarını söyleyen Kıran, daire satışlarının artık metreküp üzerinde yapılmasını önerdi. Göktürk Residence'ın az yoğun bir proje olduğunun vurgulayan Kıran, projede konut dışında ofis ve butiklerin de yer lacağını sözlerine ekledi.
Dilek Taş/Sabah Emlak


Geri Dön