27 / 04 / 2024

Gölcük Yeni Sanayi'nin temelleri Ağustos'ta atılacak!

Gölcük Yeni Sanayi'nin temelleri Ağustos'ta atılacak!

Gölcük belediyesi Mart ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkalığında meclis salonunda yapıldı. Başkan Ellibeş üç bölgede yapılacak olan kentsel dönüşümle ilgili meclis üyelrini bilgilendirdi



Gölcük belediyesi Mart ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkalığında meclis salonunda yapıldı. Başkan Ellibeş üç bölgede yapılacak olan kentsel dönüşümle ilgili meclis üyelrini bilgilendirdi Başkan Ellibeş "Hisarayn'deki yeni sanayi arsasıyla ilgili bakanlık tüm yer sahipleri ile tek tek görüştü. Pazarlıklar yapıldı. Bakanlık yüzde kırk para yüzde atmış sanayiden cerilecek dükkan konusunda anlaşma sağladı. Ön protokol yapıldı ilk taksitle Mayıs ayında ödenmeye başlanacak. 


Avan projesi yapılmıştı. Uygulama projesi yapılıyor. Uygulama projesi bir buçuk ay içerisinde tamamlanmış olacak. Oradaki vatandaşlar Mayıs ayında ürünlerini toplayacaklar. Temmuz veya Ağustos gibi de ilk kazmayı vuracağız"dedi 


ANLAŞAMAZLARSA ACİL EL KONULUR 


Eski Sanayideki mülk sahipleri ile görüşmelerin yapıldığını belirten Başkan Ellibeş " Eski sanayideki mal sahipleri ilede Bakanlık görüşmeye başladı. Bakanlık kat karşılığı yapmak istiyordu. Para vermeyi düşünmüyordu. Bu konuda bakanlıkla görüştük ödeme yapacak. 


Arsa fiyatları emlak beyannamesine bakarsanız çok düşük biz vatandaş mağdur olmasın diye elimizden geleni yaptık. Mütabakata varılmaz ise Bakanlık acele el koymayı uygulayacak. 

Dava açıyor. Bilir kişi geliyor fiyat tespiti yapıyor. Bakanlıkta bu parayı beş taksitte beş yılda ödüyor. Biz olayların buralara gitmesini istemiyoruz"dedi. 


DENİZEVLER DÖNÜŞÜYOR 

Denizevlerle Bakanlık yetkilileri ve özel firmaların görüştüğünü belirten başkan Ellibeş "Vatandaşlar denizevlerede yerlerini özel firmalara vermeye başlamış bu sevindirici Denizevlerde hak sahibi beşyüz kişi var. Onlarlada tek tek görü şülüyor"dedi.

 

ANKET ÇALIŞMASI BAŞLADI 

Başkan Ellibeş "çarşı merkeziye ilgili bakanlık yetkilileri yer sahipleri ile anket çalışmasına başladı. Yaklaşık kırk bin metre kare alan var. Biz bunun yirmi bin metre kare alanının bina olmasını istiyoruz. Kentsel dönüşlümle gölcük un kazancı güzel bir Gölcük olacak. Gölcük cazibe merkezi olacak. Yayalaştırılmış çarşısı ile insanlar güven içinde gezecekler" dedi. 


CHP'DEN SORU ÖNERGESİ 

CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Yılmaz CHP grubu adına soru önergelerini Başkan Ellibeş'e sundu Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına belediye meclis toplantısında Özgür Yılmaz soru önergesi verdi. Soru önergelerinin ilkinde, Şehit Er Arif Subaşoğlu'nun isminin îhsaniye'de uygun bir yere verilerek yaşatılması istendi. 


YAZLIK ILICA SORUSU 

ikinci sorf önergesi ise, Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıcasının kuzey yönünden açılan yolun, bölgede görüntü kirliliği oluşturması üzerine verildi. Uzun süreden beri hiçbir faaliyetin yapılmadığı, yan tarafındaki derenin kirlendiği, görüntü kirliliği, ulaşım sıkıntısı ve Yazlık Ilıcası vizyonuna zarar verdiği ifade edilirken, Yazlık Ilıcası kuzey yönündeki yolun en kısa sürede tamamlanması gerektiği vurgulandı. 


BAŞKAN ELLİBEŞ: ÇALIŞMA YAPILACAK 

Soru önergelerinin okuyan ve değerlendiren Belediye Meclis Toplantısına başkanlık yapan Mehmet Ellibeş, konularla alakalı çalışmalar yapılacağım ve sıkıntı görülen yerlerde sorunların çözüme kavuşacağım ifade etti.


GÜNDEM MADDELERİ DEĞERLENDİRİLDİ


Daha sonra gündem maddelerini değerlendirilirken, bütün maddeler oy birliğiyle kabul edildi Başkan Ellibeş bir sonraki belediye meclis toplantısının 6 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 14.30'da yapılacağım belediye meclis üyelerine duyurdu. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön