28 / 04 / 2024

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 



Goldman Sachs Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışından sonra nihai faiz tahmininde yukarı yönlü riskler olduğuna işaret etti.

GOLDMAN'DAN YIL SONU YENİ ENFLASYON TAHMİNİ!

Goldman Sachs, yıl sonuna yönelik yeni enflasyon beklentisini açıkladı. Buna göre “Yüzde 40 nihai faiz tahminimize yönelik yukarı yönlü riskler var. Enflasyonu yıl sonunda yüzde 70 bekliyoruz” dedi.

Bloomberg haberinde göre; bankanın ekonomistleri Clemens Grafe ve Başak Edizgil tarafından kaleme alınan raporda TCMB bir haftalık repo faizinin enflasyonu hedeflemede daha önemli bir enstrüman haline geldiğini açıkladı.

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIMI DEVAM EDECEK Mİ?

Goldman Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan yılın geri kalanında “somut faiz artışları yapmaya devam etmesini” bekliyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bir haftalık repo faizini 500 baz puan artırarak yüzde 25’ten yüzde 30 seviyesine yükseltmişti. TCMB tarafından yapılan açıklamada aylık enflasyon ana eğiliminde düşüşün başlayacağının değerlendirildiği belirtildi. 

Açıklamada “Enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir” ifadesi korundu.

Goldman, Merkez Bankası nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

GEÇEN AY MERKEZ BANKASI FAİZLERİ 750 BAZ ARTIRDI!

Tüketici enflasyonunun yüzde 60’a yaklaşması ve yılın geri kalanında yüksek seyretmesinin beklenmesiyle beraber TCMB sıkılaştırmanın dozunu artırmış ve geçen ay 750 baz puanlık bir faiz artırımı gerçekleştirmişti.  Son artışla birlikte Erkan yönetiminde TCMB toplam 2 bin 150 baz puan faiz artırmış oldu.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI DÜN AÇIKLANDI!

TCMB dün saat 14:00'da faiz kararını açıkladı. Banka tarafından faiz oranlarıyla ilgili yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Kurul'un, politika faizinin yüzde 30'a çıkarılmasına karar verildiği açıklandı.

Banka tarafından yapılan duyuruda, Kurul'un, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması amacıyla parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar verildiği belirtildi. 

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 30'a çıkarıldı!

Merkez Bankası faiz kararından sonra Selçuk Geçer'den bomba dolar açıklaması: Dolar 29 TL hayırlı olsun!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön