03 / 09 / 2024

Goldman Sachs'tan altın tahmini! Altının kısa vadede geleceği seviye belli oldu!

Goldman Sachs'tan altın tahmini! Altının kısa vadede geleceği seviye belli oldu!

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, bu yıl yüzde 21 değer kazanan spot altın için tahmini açıkladı. Kısa vadede altın ne kadar olacak?



Bu yıl yüzde 21 değer kazanan spot altın için tahminini açıklayan ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, faiz indirimlerinin 'altın rallisi'ne destek vereceğini belirterek tahminini açıkladı.

ALTIN NE OLACAK; YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, dün 'Go for Gold' başlıklı bir analiz yayınlayarak altının seyrine ilişkin yorumda bulundu.

Analizde, altının riske karşı tercih edilen koruma aracı olmasından dolayı kısa vadede en yüksek fiyat artışı potansiyeline sahip olduğu belirtildi ancak Çin'in zayıf talebinin diğer emtialarda 'daha az olumlu' görünüm oluşturduğu ifade edildi.

Goldman Sachs tan altın tahmini! Altının kısa vadede geleceği seviye belli oldu!

Söz konusu analizde “Fed’in faiz indirimlerinin yaklaşması, son iki yılda gözlemlenen keskin altın rallisinin büyük ölçüde eksik kalan bir bileşeni olan Batı sermayesini altın piyasasına geri getirmeye hazırlanıyor” ifadesine yer verildi. 

ONS ALTIN 2025'TE 2 BİN 700 DOLAR OLACAK

Spot altın bu yüzde 21 değer kazanarak rekor kırarak 2.531,60 dolar seviyesine kadar yükseldi. Goldman Sachs, Çin piyasasının fiyat hassasiyetini gerekçe göstererek, 2 bin 700 dolarlık altın hedefini 2024 sonu yerine 2025 başına çekti.

Goldman Sachs, aynı fiyat hassasiyetinin, muhtemel büyük fiyat düşüşlerine karşı Çin alımlarını yeniden canlandıracak bir güvence sağladığına inanıyor. 

ONS ALTIN BUGÜN NE KADAR OLDU?

Ons altın bugün 2499 dolara geriledi. Altın fiyatları haftaya yükselişle başlarken ikinci gününde düşüşe geçti. Gram altın 2775 lira, çeyrek altın 4577 lira, yarım altın 9146 lira, tam altın fiyatı 18,239 lira, At altın fiyatı 18,716 liradan satışa sunuluyor.

Altında geri vites! Çeyrek altın fiyatları ne kadar? Yarım ve tam altın kaç TL? 3 Eylül 2024 son dakika altın fiyatları

İslam Memiş’ten altını olanlara yeni uyarı: Çok sert düşüşler kapıda!

Altın hesabı olanları ilgilendiriyor! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Geri Dön