02 / 09 / 2024

Altın hesabı olanları ilgilendiriyor! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Altın hesabı olanları ilgilendiriyor! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Altın hesabı olanları yakından ilgilendiren karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Altın hesaplarından Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğ resmen belli oldu.



Altın hesaplarından Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğ bugün yayımlandı.

ALTIN HESABI OLANLAR DİKKAT!

Yapılan değişiklikle beraber "Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 31.8.2024, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31.12.2021 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın hesabı, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm fiyatı üzerinden Türk lirasına çevrilir" ifadelerine yer verildi. 

Altın hesabı olanları ilgilendiriyor! Yeni karar Resmi Gazete de yayımlandı!

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Bir diğer tebliğ ise Türk Lirası Mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında değişiklik yapılmasına dair gerçekleşti. Değişiklikte "Yurt içi yerleşik gerçek kişiler ile yurt içi yerleşik tüzel kişilerin 31/8/2024 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir" ifadesi yer aldı.

SON DAKİKA ALTIN FİYATLARI

Yatırımcılar ABD para politikasının görünümünü değerlendirirken altın 2 bin 500 doların altını test ederek düşüşe geçti. 

ABD Merkez Bankasının (Fed) sıkı para politikasını eylülden itibaren yavaş yavaş gevşeteceği fiyatlanırken, yıl sonuna kadar atılacak adımların büyüklüğü belirsizliğini koruyor.

Bu hafta açıklanacak olan önemli işgücü piyasası verileri, Fed'in yaklaşan faiz indirimlerinin ölçeği ve hızı hakkında ipuçları verecek.

Spot altın haftanın ilk işlem gününde ons başına 2. bin 498 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.737 TL seviyesinde değerleniyor.

Altın, bu sene yaklaşık olarak yüzde 20 yükseliş gösterdi. Altının yükseliş eğilimini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer aldı.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 2 Eylül 2024 altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı altın fiyatları güncel 

İslam Memiş bu kez de ‘Kırılma noktası olacak’ diyerek uyardı! Bu tarihe dikkat!

Altın fiyatları Eylül ayına nasıl başladı? Gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatlarında son dakika!

Geri Dön