Ekonomi

Goldman Sachs'tan korkutan dolar tahmini! Mart'ta....

Küresel piyasalar ve Türkiye ekonomisi FED'in faiz yükselişine odaklanmış durumda. Türkiye'de ekonomistler faiz yükselişi kararının doları vuracağına dikkat çekiyor. Peki FED'in faiz artışından sonra dolar ne olacak? İşte Goldman Sachs'tan korkutan o tahmin...Türkiye'de ekonomistler faiz yükselişi kararının doları vuracağına dikkat çekiyor

Küresel piyasalar ve Türkiye ekonomisi FED'in faiz yükselişine odaklanmış durumda. Türkiye'de ekonomistler faiz yükselişi kararının doları vuracağına dikkat çekiyor. ABD Merkez Bankası FED, faiz yükselişine gideceğini duyurmuştu. FED'in ne kadar faiz yükselteceği belli değil ancak Goldman Sachs taarfından konuyla ilgili korkutan bir açıklama yapıldı. 

Goldman Sachs, 7 toplantıda faiz yükselişinin ne kadar olacağına ilişkin öngörüsünde güncelleme yaptı. 

Peki FED'in faiz artışından sonra dolar ne olacak? İşte Goldman Sachs'tan korkutan o tahmin...

Goldman Sachs ABD’de dün enflasyonun yüzde 7.5’e tırmandığını ortaya koyan vernin ardından faiz beklentileride değişikliğe gitti. Jan Hatzius öncülüğündeki Goldman Sachs ekonomistleri, Fed’in faiz artırımına ilişkin öngörülerde bulundu. 

Analistler, enflasyondaki yüksek seyir ve kısa vadeli enflasyon beklentileri sebebiyle Mart ayında 50 baz puanlık faiz yükselişi de olabileceğine fakat yetkililerin daha kademeli yükseliş sinyali verdiklerin dikkat çekti. 

Notta "Birçok Fed yetkilisi Mart’ta 50 baz puanlık artışa karşı olduğunu söyledi. Bu nedenle 25’er baz puanlık faiz artış serisinin daha olası olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, dünkü açıklamasında 40 senenin zirvesinde bulunan enflasyona tepki olarak Temmuz'dan itibaren 100 baz puanlık faiz artışını destekleyeceğine dikkat çekti. Analistler “Diğer yetkililer de Bullard’a katılırsa ve Mart ayında 50 baz puanlık faiz artışı fiyatlanırsa tahminlerimizi güncelleyebiliriz” diye konuştu.

7 toplantıda 25 puan faiz artışı

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Goldman Sachs ABD’de dün enflasyonun yüzde 7.5’e tırmandığını ortaya koyan vernin ardından faiz beklentilerinde değişiklik yaptı. Jan Hatzius öncülüğündeki Goldman Sachs ekonomistleri Fed’in 7 toplantısında 25’er baz puanlık yükselişe gideceğini öngörüyor. 

Küresel bankalar da Fed’den agresif faiz yükselişi geleceğini öngörüyor. Deutsche Bank ekonomistleri dünkü enflasyon verisyükselişi öngördüklerini dile getirdi. Ekonomistler Kasım ayı hariç kalan her toplantıda da 25’er baz puanlık yükseliş öngörüyor. Uzmanlar faiz artış döngüsünün küresel ekonomik toparlanmayı tehdit edeceğine dikkat çekiyor. Nomura Holdings de benzer şekilde Mart ayında 50 baz puan artış beklediğine vurgu yaptı.

Altın ve petrol fiyatları fırladı!

Emeklilerin maaşlarına ek ödeme yapılıyor! Son dakika açıklaması geldi...

Altın ve gümüşte kritik hamle! Yatırımcılara şok haber!

4 bankadan acil ihtiyaç kredisi müjdesi! 50 bin TL...

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık geliri değişecek! Dikkat ödemeler başlıyor!

Tapuda büyük değişiklik! Üç boyutlu uygulama geliyor!

Kripto paralarda büyük çöküş uyarısı! Mart ayının sonunda...