27 / 04 / 2024

Google'da kripto para dönemi!

Google'da kripto para dönemi!

Coinbase ile iş birliği yapan Google, bazı kullanıcıları için kripto para ile ödeme yapılmasını kabul etmeye başlıyor.




Her geçen gün daha da popüler olan kripto paraların kullanım alanları da giderek artıyor. Kripto para şirketleri ve borsaları da yeni anlaşmalar imzalamaya devam ediyor. Bu anlaşmalardan birisi de Google ile Coinbase arasında gerçekleşti.

Google ve Coinbase ortaklığı kripto paraların önünü açabilir!

Google, Coinbase ile iş birliği yaparak bazı kullanıcıları için kripto para ödeme almayı kabul etmeye hazırlanıyor. Yapılan anlaşma kapsamında Google Cloud müşterileri, yakında kripto para kullanarak hizmetler için ödeme yapabilecek.

Bu özellik, ilk başta yalnızca belirli blockchain odaklı şirketler için kullanılabilecek şekilde ayarlanacak. Fakat daha sonra çok daha fazla firma bu özellikten yararlanmaya başlayacak. 2023 yılının ilk aylarında hayata geçirilmesi beklenen hizmet için Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum ve Litecoin‘in yanı sıra birçok kripto para birimi kabul edilecek.

Coinbase bu süreçte ufak bir ücret karşılığında kullanıcılar ve Google arasındaki ödemeleri kolaylaştıracak. Ayrıca bu işbirliği sayesinde Coinbase, değişim ve veri hizmetlerini oluşturmak için stratejik bir bulut sağlayıcısı olarak Google Cloud‘u kullanabilecek.

Coinbase , blok zinciri verilerini uygun ölçekte işlemek için Google Cloud’un bilgi işlem platformunu kullanmaya başlayacağını ve Google’ın birinci sınıf fiber optik ağını kullanarak kripto para hizmetlerinin küresel erişimini artıracağını belirtti.


Geri Dön