27 / 04 / 2024

Gözde Grubu 3 ayda bir sürpriz yatırımlar açıklayacak!

Gözde Grubu 3 ayda bir sürpriz yatırımlar açıklayacak!

Son 5 yılda İzmir'e bin 500 konut kazandıran ve bunu 3 sene içinde 3 binin üzerine çıkarmayı hedefleyen Gözde Grubu, 3 ayda bir sürpriz yatırımlar açıklayacak.



Son 5 yılda İzmir'e bin 500 konut kazandıran ve bunu 3 sene içinde 3 binin üzerine çıkarmayı hedefleyen Gözde Grubu, 3 ayda bir sürpriz yatırımlar açıklayacak.


Günümüzde artık gayrimenkul sektörü sadece ekonomik katkısıyla değil sosyal yapısıyla da önem arz eder oldu... Yani olayı kum, tuğla ve çimento üçgeninde görme devri kapanryor. Son dönemde  İzmir  başta olmak üzere Ege'nin birçok noktasuıda yükselen yapılat, bulundukları yerlerin sosyal dokusuna da nüfuz etmeye başladı. Bunun en güzel örnekler inden biri de Gözde Grubu... 


"Biz aslında toplum muhendisüği yapmak istiyoruz" diyen Malatyalı Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kenan Kalı, 5 yıl önce. üniversiteyi okuduğu kente yatırım yaparak döndü. Kalı. yatuım yapaıken müteahhit olarak değü. bölgenin sosyal ve demografik yapısını değiştirmek amacıyla hareket ettiklerini anlattı, şöyle devam etti: Çölde çiçek açtırıyoruz "İzmir'de ilk proje yaptığımız noktalaı dan biri Bornova Mevlana Mahallesi'ydi. O dönem güilmez bü yerdi. Hatta eskiden Ege Üniversitesi, mahalle ile araşma duvar bile çekmişti. Biz mahallenin ortasına Myvia'yı kondurduk. Bir arıda bölgenin sosyal yapısı değişti. Bizden sonra birçok proje yükselme ye başladı. Gayrimenkul sektötü için önemli bir nokta oldu. Biz kat karşılığı arsa aldığımızda oran yüzde 22'ydl Şimdi ise yüzde 50 oldu. Bu da gelişimin önemli bir boyutu." Daha çok kimsenin inanmadığı noktalar da proje yaptıklarını söyleyen Kenan Kalı, yalnızca iyi semtlerde iyi projelerin olmasına karşı. Kah, "Biz İzmir'in her noktasının iyi olması için emek harcıyotuz. Bu nedenle kimsenin inanmadığı noktalara giriyoruz. Çölde çiçek açtırıyoruz" dedi. 


Dayak yiye yiye yaptık İzmir'in 5 yü sonra çok farklı bir noktada olacağını söyleyen Kalı, "Bu kente inanarak yoluma devam ediyorum. Bürokıasi bizi dövdüğü halde başanlı işlere imza atıyoruz. 

Dayak yiye yiye buralara geldik. Dışarıdan gelen bir firmayım ama kente inandığım içirı yoluma devam ediyorum. Artık kendimi İzmirli olarak görüyorum" şeklinde konuştu. 


BUCA'NIN KADERİ DEĞİŞİYOR

 "Buca attık eski Buca olmayacak" diyen Kenan Kah, ilçede yeni bir projeye başladıklarını açıkladı. Bu gun ilçede ciddi bir nüfusun olduğunu dile getiren Kalı, "Ama bu nıifus mesaisi bit tiğinde ikamet için Buca'da kalmıyor, başka semtlere gidiyor. Biz son projemizle bu döngüyü tetsirıe çevirmek istiyoruz. Öğretim görevlisini, doktoru, avukatı burada yaşatmak için kollan sıvadık. Bunun ilk adımını da Myvia Yıldızla atıyoruz. 68 dairelik bir proje. Amacımız. Buca'mn lüks konuta olan talebim ölçmek" dedi Yeni projeler yolda Myvia Yıldızın bir başlangıç olduğuna dikkat çeken Kenan Kah, ilçede çeşitli arazilerinin bulunduğunu behrterek, "Bu t ala t da insanlatm başka semtleıe gitmeler ini önleyecek yatır unlan mı? 


olacak. AVM. sinema, spor. kültürel aktıviteler ve sporla ilgili ciddi yatırımlarımız olacak. Bunu 2 yıl içinde hayata geçüeceğiz. Tabü lüks konut yapımı da devam edecek. Buca'nın kadet ini değiştireceğiz" diye konuştu. 

Yaklaşık 5 vüdu İzmir'de önemli projelere imza atan Gözde Group, bü çok çalış- i masında ise Iztnitlr' On tan İnşaat'la bülik te hareket ediyot. 


ÜÇ AYDA BİR SÜRPRİZ VAR 

Devam eden ve önümüzdeki günlerde yatırımına başlayacakları projeler hakkında da bilgi veren Kenan Kah, Çeşme'de 100 konutluk proje ye başladıklarını dile getitererek, "Bunun içinde bir tane de butik otelimiz olacak. Aynca buradaki konutları kitalama yöntemiyle özellikle kış aylarında turizmde değerlendirmek istiyoruz. 

Projenin bulunduğu alanda teımal kaynaklat var. Bunu da değetletıdünıek istiyoruz" dedi Kah-, Konak, Bornova ve Bayraklr'da da ses getitecek ptojelerinin bulunduğunu ifade ederek, 3 ayda bir İzmir'e sürprizlerinin olacağını kaydetti. Kenan Kalı, öte yandan Karşıyaka Örnekköy'de kentsel dönüşüm kapsamında bir çalışmalar mm bulunduğunu da sözlerine ekledi 


KARMA PROJELER 

Bornova'da devam eden Myvia Bahçe'nin 121 konutun yer aldığı ilk etabının tamamlandığını aktaran Kenan Kalı," 11 ay gibi kısa bit süt ede tamamladık ve tüm konutları da 55 gün gibi rekor sayılacak sürede sattık. Şu anda 2. 3 ve 4. etabı devam ediyor. 


Toplamda 353 konut var. Mart 2014'te tamamlamayı planlıyoruz. Bu üç etabuı yüzde 83'ü satılmış durumda. Martta teslim edeceğimiz bü diğer projemiz ise Modda Mavişehır. Orada da satışlarımız çok iyi gidiyor. Yüzde 65'lerdeyiz" bilgisini paylaştı. Karşıyaka'da devam eden Myvia 414'ün temel aşamasında olmasına rağmen konutları yüzde 55'ini sattıklarını, 2 ay içinde de tamamının satmayı hedeflediklerini aktaran Kah. bu projenin AVM. ofis. 

rezıdans ve otelden oluştu ğunu, Atalık 2014'te teslün edileceğini bildirdi.


Mete Tamer Omur/Hürriyet Gazetesi Ege eki


Geri Dön