06 / 05 / 2024

Gözler Kabine'den çıkacak ucuz konut projesinde!

Gözler Kabine'den çıkacak ucuz konut projesinde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardında gözler Kabine toplantısından çıkacak ucuz ev kararına çevrildi. Dar gelirlilere yönelik hazırlanan ucuz toplu konut projesinin şartları neler olacak?



Merakla beklenen dar gelirli ailelere yönelik konut projeleri şartları nasıl olacak?

Gözler Kabine den çıkacak ucuz konut projesinde!

Yeni ucuz konut projelerine katılım şartları nasıl olacak? Ödeme şartaları geliri düzeylerine göre nasıl planlanacak? Kontenjan sayıları nasıl olacak? Toplu konutlarda kura yapılacak mı? Bugünkü kabine toplantısında bu başlıklarında ele alınması ve ardından son şeklinin verilmesi olası gözüküyor.

TOKİ'de büyük gün 13 Eylül

TOKİ koordinasyonunda yürütülecek olan ucuz ev kampanyasının detayları 13 Eylül'de kamuoyu ile paylaşılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen dar gelirli ailelerin ev sahibi olma umudu veren ucuz sosyal konut projesini 13 Eylül'de açıklayacağını duyurmuştu. 8 gün sonra açıklanacak konut projesinin son halinin bugünkü kabine toplantısında veilmesi bekleniyor.

Masada başka neler var?

Kabine toplantısının bugünkü gündem maddeleri arasında terörle mücadele ve Yunanistan ile ilişkiler, silinecek borçlar ve fahiş fiyatlar yer alıyor.  Tarım Kredi Kooperatif Marketleri aracılığı ile sağlanan ucuz gıda erişiminde gelinen son nokta, Merkez Bankası'nın kararları fahiş fiyat artışlarıyla mücadele kabinenin gündeminde...

Hangi borçlar silinecek, hangileri yapılandırılacak?

Dar gelirli ailelerin borçlarının silinmesi de kabine tarfından ele alınacak. Kabine toplantısının ardından yapılacak açıklamada da kaç liraya kadar olan borçların silineceği, hangi gelir aralığında olan vatandaşların borçlarının silineceği, yapılandır olup olmayacağı duyurulacak. Dar gelirli ailelerin öncelikle temel ihtiyaçları arasında olan doğalgaz, su ve elektrik gibi faturalarının hafifletilerek kapanan aboneliklerin yeniden açılmasına dair adımlar atılması beklentiler arasında. Masada dar gelirli ailelerin icralık olmalarına ilişkin yeni yasal düzenlemelerinin de ele alınması bekleniyor.

Doğalgaz, elektrik, su faturaları

Yapılacak çalışma kapsamında elektrik, doğal gaz, su gibi sözleşmeden kaynaklı borçların silinmesi planlanıyor.


Geri Dön