28 / 04 / 2024

Göztepe Gürsel Aksel Stadı açılıyor!

Göztepe Gürsel Aksel Stadı açılıyor!

İzmir Göztepe'de yeni yapılan Gürel Aksel Stadyumu 26 Ocak'ta açılıyor. Federasyonun yaptığı değişiklikle Göztepe Gürel Aksel Stadyumuna sevindirici bir haber geldi. Federasyonun ayakta maç izlemeye izin vermesiyle stadın kapasitesi 25 binden 30 bine yükseliyor.



Göztepe'de 26 Ocak 2020'de taraftarlara kapılarını açacak olan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin açılışı için gün sayarken Futbol Federasyonu'ndan sevindirici haber geldi. TFF yaptığı talimat değişikliğiyle Göztepe'ye kale arkasında ayakta seyirci uygulaması için yolu açtı. Uygulama Beşiktaş maçından sonra devreye girebilecek ve stadın kapasitesi  ilk olarak 20 binden 25 bine çıkacak. 

Yeni Asır'da yer alan habere göre; 6222 Sayılı Kanun'da yapılan değişikliğin ardından statlarda kale arkası tribünlerine ayakta seyirci alınabilmesinin önünün açıldığı, TFF'nin Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatı'nda yaptığı değişiklikle bunun artık gerçekleştiği bildirildi. Böylece Göztepe bir ilki gerçekleştirip Türkiye'de ilk kez ayakta maç izlenebilecek stadın ev sahipliğini üstlenecek. Uygulamanın 9 Şubat 2020'deki Rize maçıyla faaliyete geçirilmesi düşünülüyor.

Beşiktaş maçına yetişmedi

Kulüpten yapılan açıklamada uygulamanın Beşiktaş maçına yetişmediği için bu müsabakanın ardından hayata geçeceği bildirildi. Güney kale arkası tribündeki geçici koltuklar kaldırılıp o tribünde ayakta seyirci izlenecek hale getirilecek. Bu değişiklikle kapasite 20 binden 25 bine çıkacak. İlerleyen dönemde ihtiyaç halinde diğer kale arkası tribündeki koltuklar da kaldırılabilecek ve kapasite 30 bine ulaşacak.


Geri Dön