07 / 05 / 2024

Göztepe'ye inşa edilmesi planlanan hastane için Danıştay kararı çıktı!

Göztepe'ye inşa edilmesi planlanan hastane için Danıştay kararı çıktı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aile doktoru Fahrettin Koca'nın kurduğu Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın 8 yıldır İstanbul Göztepe'de yapmak istediği özel hastaneyle ilgili Danıştay'dan ders gibi bir karar çıktı...




Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aile doktoru Fahrettin Koca'nın kurduğu Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın 8 yıldır İstanbul Göztepe'de yapmak istediği özel hastaneyle ilgili Danıştay'dan ders gibi bir karar çıktı. Deprem ve sel riski taşıyan arazi 2008 yılında şahıs mülkiyetine geçirildi. Aynı yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi, parsellerin imar durumunu değiştirerek "idari tesis alanı"m iptal etti ve "özel sağlık tesisi" alanı ilan etti. 

Plan değişikliği CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ tarafından mahkemeye taşındı. İdare mahkemesi, 2008'de açılan davayı 4 yıl soma reddetti. Sağ, kararı temyiz etti. Danıştay 6. Dairesi, İstanbul 9. İdare Mahkemesi'nin kararını bozarak dosyayı mahkemeye gönderdi. 6. Daire, dava için hazırlanan bilirkişi raporuna dikkat çekti. Raporda, sağlık tesisinin İSKİ dere koruma kuşağında ve deprem riski taşıyan alanda kalması nedeniyle önemli sakıncalar içerdiği belirtildi. İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nın deprem ve sel uyarılarının dikkate alınmadan plan değişikliğinin kabul edildiğini belirtti. Danıştay, özel sağlık tesisinin yükseklik ve yoğunluğunun konut ve ticaret yapılanyla aynı olmasının "sağlık hizmetinin üstün kamu yararı taşıdığı" öngörüsüyle çelişeceğini kaydetti. 



Sözcü


Geri Dön