29 / 04 / 2024

Sel bölgelerinde inşa edilmesi planlanan konutların akıbeti mecliste!

Sel bölgelerinde inşa edilmesi planlanan konutların akıbeti mecliste!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketi sonrasında inşa edilmesi planlanan konutları TBMM gündemine taşıdı. Baltacı, konuya ilişkin soru önergesi verdi.



11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketi sonrasında inşa edilmesi planlanan konutlara ilişkin soru önergesi verildi. CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. Hasan Baltacı, "Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İç Tüzüğü'nün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ve talep ederim" diye konuştu.

CHP'li Baltacı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketi Kastamonu, Sinop ile Bartın illerinde büyük bir yıkıma neden olmuştur. Felaketin ardından yapılan açıklamalar da üç ilimizde köy evleriyle birlikte 1.114 konut inşa edileceği kamuoyuna yansımıştır."

Sel bölgelerinde inşa edilmesi planlanan konutların akıbeti mecliste!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın soruları:

1. Söz konusu konutların Kastamonu, Sinop ve Bartın illerine, ilçelerine ve köylerine göre dağılımı nedir?

2. Söz konusu konutlar için yer tespit çalışmaları gerçekleştirilmiş midir, gerçekleştirilmiş ise mahalle/köy, ada, parsel bilgileri nedir?

3. Söz konusu konutların yapım ihalesi hangi tarihte gerçekleştirilecektir?

4. Söz konusu konutlar için, afetzedelerden ödeme yapmaları istenecek midir?

5. Afetzedelerden konutlar için ödeme yapmaları istenecek ise afetzedelerin; konut tipini ve metrekaresine göre ödeyeceği miktar kaç Türk Lirası ve ödeme şartları nasıl olacaktır?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön