Kent Haberleri

'Gözyaşlarına bakmayacağız' diyen Bakan Özhaseki bütün kaçak yapıları yıkacaklarını açıkladı!

Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, tüm kaçak yapıları yıkacaklarını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Sahillerdeki kaçak yapı ve işgallere" ilişkin soru üzerine Bakan Mehmet Özhaseki, "Şu anda bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Artvin'den Hatay'a doğru bir hilal çizin, tüm kıyıları denetliyoruz. Mafyavari tutumlarla sahil şeritlerinde bazı bölgelerin işgal edilmiş olduğunu görüyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Hukuk dışı yapıları, mevzuata aykırı tüm uygulamaları yani tüm kaçak yapıları yıkacağız." cevabını verdi.

Gelecek süreçte yapılacak çalışmalarla ilgili önemli bilgiler veren Bakan Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu: "Şimdi biz bir de 'alo ihbar hattı' kuracağız orada. Vatandaş diyecek ki 'bizim burada denize ulaşmamızı şunlar engelliyor.' Ülkemiz bir hukuk devletidir. Hukukun üstünde bir güç, Türk devletinin üstünde bir güç yoktur. Aksini düşünerek kaçak yapılar işletenlere hukuk ile cevap vereceğiz. Tüm kaçak yapıları temizleyerek, milletimizin sahillere, plajlara rahat bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız. Ben bunu söyledim ya bana bir sürü ihbar da geldi. 'Şurada siteler kuruldu, bunlar zengin adamlar, oradan sahile inişimizi engelliyorlar.' diyor. Hiç kimse merak etmesin, devletimiz muktedirdir, üzerine düşenleri yapacaktır."

Yaptığı açıklamada konunun temel prensiplerini, altyapısını oluşturacaklarını, yol haritasını belirleyeceklerini dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, "Yaz boyunca herkes bunlara şahit olacak." dedi.

GÖZYAŞLARINA BAKMAYACAĞIZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada otellerin vatandaşlara mani olmadığını, denize girenlere bir şey demediğini dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, "Sorun orada değil. Fakat asıl mesele diğer tarafta. Bir koy bulmuşlar, 3-4 kişi çökmüş oraya büfemsi bir şey de koymuş. Orada ufak tefek bir şey satıyor fakat bir şezlonga git otur bak kaç TL istiyor. Ailesiyle gitmiş insanlar, nasıl bu işgalcilerle muhatap olsunlar ki." dedi.

Mehmet Özhaseki, kimsenin hukuk dışı iş yapmasına müsaade etmeyeceklerine de değinerek, şunları söyledi:  "Kimsenin gözyaşlarına bakmayacağız. O nedenle de oraları temizleyeceğiz. Bir bölümünü Kültür ve Turizm Bakanımızla yine konuştuk, halk plajları açacaklar. Bizim tüm Türkiye'deki kıyılara bakan MÜÇEV isimli bir kuruluşumuz var. Sahillerde sorumlu olduğu yerleri işletecek. Buralarda bir iki ihtiyaç mahali yapacağız tabii. Denizlerimizin kirlenmesini önleyeceğiz ve temiz tutacağız. Ondan sonra vatandaş kendi ihtiyaçlarını görür zaten. Yediğini, içtiğini alıyor, götürüyor, getiriyor. Ticarete gerek yok orada."

 

ŞOK 22 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Yarın ŞOK'ta birçok üründe indirim sizleri bekliyor...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan depreme dirençli kent için inşaat sektörüne iş birliği çağrısı!

Schengen vize ücretlerine yüzde 12 zam geldi!