Altın & Gümüş

Gram altın bir anda fırladı! Piyasa kahini İslam Memiş devamı gelecek deyip tarih zikretti

Piyasalar Ekim ayına yükselişle girerken, gram altın 997 seviyelerinden tekrardan 1030 seviyelerine yükseldi. Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise altındaki yükselişe ilişkin "Yetmez" değerlendirmesi yaparak Ekim ayı için çarpıcı açıklama geldi. İşte altın yatırımcısını yakından ilgilendiren o yorum.17,80 seviyelerine kadar gerileyen Euro 18,40 seviyelerini görürken, gram altın ise tekrardan 1000 lira üzerini gördü

Piyasalar Ekim ayının ilk haftasına yükselişle girdi. 17,80 seviyelerine kadar gerileyen Euro 18,40 seviyelerini görürken, gram altın ise tekrardan 1000 lira üzerini gördü. Hareketlenen piyasaya ilişkin İslam Memiş'ten dikkat çeken bir yorum geldi. İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken piyasa tahmini.

GRAM ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ
Gram altındaki yükselişe ilişkin "Fena değil" yorumu yapan Memiş, "Gram tarafında yüzde 6 yükseliş Ons tarafında yüzde 5 yükseliş Fena değil ama yetmez" dedi.

ALTINA TALEP PATLADI
Geçen haftalarda düşün yaşayan emtialar için ciddi taleplerin oluştuğunu belirten Memiş, "2 haftadır fiziki gümüş tarafında ciddi bir talep vardı. 1 haftadır da ABD ve İngiltere’de fiziki altın talebi patladı." yorumunda bulundu.

RİSK UYARISI
Gümüş ve altında yaşanan fiziki talebin hem olumlu hem olumsuz olduğunu söyleyen İslam Memiş, " Fiziki talebin oluşması fiyatlar bakımından olumlu. küresel risk ve belirsizlikler açısından olumsuz! Önemli olan uzun vadeli sabretmek Gümüş, altın tepsinin üzerindeki ikramdır. Hızlı yükseliş sonrası mutlaka kâr satışı olacaktır ancak devamı güzel olacak." ifadelerini kullandı.

"KASIM'I DÜŞÜNÜN"
Ekim ayı içinse , "Biz, Ekim’i bekliyorduk. Ekim geldi. Sonrasını Kasım düşünsün!" dedi.

Memiş, altın fiyatlarının 1000 liranın üstüne çıkacağını ifade ederek, "Altında bir sonraki atakları 1020, 1040 ve 1060 lira olarak göreceğiz. 1.000 liranın altındaki sarkmalar kalıcı değil" dedi.

Memiş, "Gram altın TL ekranlarda 980. 998-1001 lira seviyesinde. Ekranlardaki rakamlara inanarak altın düştü diyenlere belirtmek isterim. Gümüş rasyodan kaynaklı altına kıyasla pozitif ayrıştı. Pozitif hareketlerine devam etti. Yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek. Gümüşün gram fiyatı serbest piyasalarda 12 lira seviyesinde. Kripto para piyasasında yatay seyir, satıcılı seyir devam ediyor. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını düşünüyorum" diyerek gram altında yaşanabilecek senaryolar hakkında bilgi verdi.