Altın & Gümüş

Gram altın fiyatlarında kritik tahmin! Altının onsu bir ayın en düşük seviyesinde!

Altın fiyatlarında gündemine etkisi ile kritik gelişmeler yalanıyor. Altının onsunda yaşanan düşüş gram altında da kendisini gösterdi.  Peş peşe gelen uyarıların ardından uzmanlardan kritik tahminler geldi... Altın fiyatları ile ilgili; yalancı bahar etkisi, gram altında balon gibi değişik senaryolar gelmeye başladı

Altının onsu son bir ayın en düşük seviyesini gördü. Altın fiyatları ile ilgili; yalancı bahar etkisi, gram altında balon gibi değişik senaryolar gelmeye başladı. Yatırımcılar 'Gram altın ne kadar olur' sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Uzmanlardan gelen kritik açıklamalar, soruyu cevaplamış oldu.

Ons altın bugün gün içerisinde en düşük 1916 en yüksek ise 1927 dolar seviyelerini görürken gram altın 909 liradan işlem gördü. Çeyrek altın ise aynı dakikalarda 1480 liradan satışa sunuldu.

Rusya Ukrayna arasındaki gelişmeler için dün İstanbul'da müzakere yapıldı. Bunun sonucunda olumlu haberlerin gelmesi altın fiyatlarının aşağı yönlü seyirine neden oldu. Tüm bu gelişmeler yaşanırken yatırımcılar 'altın fiyatları düşecek mi, altın fiyatları ne olacak? sorusunun cevabını merak ediyor.  İşte son dakika altın fiyatları ve uzman yorumları...

ONS ALTIN SON BİR AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE! GÜNCEL ALTIN FİYATLARI!

Altının onsu dün güne 1922 dolardan başlarken müzakere sonucundan sonra 1890 dolara kadar geriledi ve son bir ayın en düşük seviyeine düştü.

Gram altın ise yüzde 3ten fazla eğer kaybederek 885 liraya kadar geri çekildi. Şuanda ise gram altın 909 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın şu dakikalarda 1486 lira, yarım altın 2974 lira, tam altın, 5925 lira, Ata altın 6080 lira, Atabeşli 30,306 lira, gremse altın 17,792 liradan işlem görüyor.

TAHVİL FAİZİ ZİRVEDEN DÖNDÜ

Geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırımına ilişkin açıklamalarının ardından ABD 10 yıllık tahvil faizi Pazartesi günü 2.557'ye ulaşarak 3 yılın zirvesine ulaştı. Tahvil faizlerindeki artış, doların dünya genelinde değer kazanmasına neden olurken, ons altının üzerinde baskı oluşturdu.

Rusya-Ukrayna görüşmelerinin ardından piyasalarda oluşan olumlu havanın etkisiyle ABD 10 yıllık tahvil getirisi geriledi. 2.334 seviyesine kadar gerileyen tahvil getirisi dolar endeksinin düşmesine neden oluyor. Doların zayıflaması bugün altının yükselişini destekliyor.

KISA VADELİ GERİ ÇEKİLMEDE FIRSAT VAR!

Ukrayna ve Rusya arasında İstanbul’da gerçekleşen barış müzakereleri sonrasında piyasalardaki düşüş yatırımcıyı sevindirdi. Dolar ve altında aşağı yönlü hareket görülürken borsada yükseliş yaşanıyor. Bahar havasının geçici olduğunu söyleyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaz aylarını göstererek piyasalarda yeni zirveler görüleceğine söyledi.

İSLAM MEMİŞ: BALON SENARYOSU VARDI 

Konuya ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.
Piyasalarda köpük oluşturup patlattıklarını aktaran İslam Memiş, “Yüksekten maliyet yapanlara gaza gelenlere geçmiş olsun. Ancak tabii ki kazanacaksınız. Neden, ne demiştik, bu sene sonunda gram altında 1450, gümüşün gram seviyesinde 20 lira. Problem yok beklemeye devam edin.

Önümüzde bir sürü zaman var, 9 ay gibi bir süreç var. 9 ayda daha ne hikâyeler duyacağız, göreceğiz. Manipülasyon piyasasında onların birikimlerini korumak benim vazifemdir. Ancak 2 bin dolar seviyesinde bir köpük oluşturup patlattılar, gram altında 960 lira, patlattılar güm” dedi.


"BU SÜREÇ BİTMEZ, HER DÜŞÜŞÜ DEĞERLENDİRİN” 

"Bu rakamsal değerleri göz önüner aldığımız zaman nefsimizle değil irademizle mantığımızla hareket edeceğiz. Rusya ve Ukrayna, İstanbul'da görüştü, alt zemin oluşturuldu. Zelenski ile Putin'in bir araya gelmesi için bir yol açtıklarını gördük. Daha önce size ne anlatmıştım, bu süreç bitmez, 2-3 sene kontrollü bir biçimde devam eder demiştim. Bu düşüncemde bir değişiklik yok. Kontrollü biçimde bu süreci devam ettirecekler” ifadelerini kullanan İslam Memiş şöyle konuştu:

“Düne kadar şöyle olacak böyle olacak deyip fiyatlarını artırdılar. Bugün görüşme oldu, barışacaklarmış diye fiyatları düşürdüler. Arkadaşlar manipülasyon piyasasındayız. İnsanlara al sat yaptırarak elindeki varlıkları alacaklar. 2020 yılından beri enflasyondan bahsediyoruz. 2023'e kadar enflasyon yıllar. Manipülasyonla insanlar günlük al sat yaptırılarak ellerindeki varlıklar alınıyor.

Siz kazandığınızı düşünürken onlar büyük kazanıyor. Bu bir aylık süreç içinde bankaların makas aralıklarını biliyorsunuz. Ekmek yedirmezler. Sermaye sahiplerinin kim olduğunu bilmiyorsunuz. Kısa vadeli al sattan mümkün olduğunca uzak durun. Her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirin. 1 ay sonraki senaryoları gördüğünüz zaman ne demek istediğimi net bir şekilde görebilirsiniz."

GRAM ALTIN İÇİN ALIM FIRSATI VEREN SEVİYELER 

Fiyatların bir miktar daha geri çekilebileceğinin vurgusunu yapan İslam Memiş, “Fiyatlar çöktü, sert bir şekilde geriledi. Bir miktar daha bu gerileme devam edecektir. İlk kademeli alım yapacağınız gram altın seviyesi 880 lira. Ons altın 2 bin dolar seviyesini kırmışken 1880 dolara düşeceğini söylemek de her babayiğidin harcı değil. Gram altını kademeli alabilirim, bugün de olabilir 890'dan başlayarak alabilirim. 900 lira seviyesinin üzerinden almayın. Bugün kademeli alım yapan arkadaşlar bu olumlu rüzgârın geçici olacağını düşünmeli. Bu fiyatlar düşüş anlamında kalıcı olmayacaktır” dedi.

“AMAÇ ENFLASYONU UNUTTURMAK” 

İslam Memiş, “Bu yalancı bahar esintisi kalıcı değil. Kontrollü bir şekilde bu süreç devam edecek. Maksat insanlara enflasyonu unutturmak. İnsanlar önümüzdeki aylardan itibaren Merkez Bankalarının faiz artışlarına odaklanacaklar. Bakalım yatırımcılar bu kez tuzağa düşecek mi? Enflasyonun olduğu yerde altın ve gümüş kraldır arkadaşlar. Aldın aldın, almadın bekledin, hazır düşük fiyattan aldığını sattın, geçmiş olsun kardeşim” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ons altın 1924 dolar oldu! Gram altın, çeyrek altın ve tam altın bugün kaç TL?

Altın fiyatları yön değiştirdi! Gram altın bugün 8 lira yükseldi! 30 Mart 2022 altın fiyatları...

Altın fiyatlarının kaderi bu istatistiğe bağlı! İşte dünyadaki altının tükeneceği tarih