Altın & Gümüş

''Gram altın için son fırsat'' diyen İslam Memiş'ten nefes kesen açıklama geldi! Altın fiyatları bu kadar olacak...

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken İslam Memiş'ten yatırımcılara ''gram altın için son fırsat'' açıklaması geldi. Altın fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar... Gram altın 1000 lira seviyelerini geçerken İslam Memiş'ten nefes kesen açıklama geldi

Altın fiyatklarındaki hareketlilik haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor. Gram altın 1000 lira seviyelerini geçerken İslam Memiş'ten nefes kesen açıklama geldi. 

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını yakından ilgilendirecek açıklama yaptı. ''Altın için son fırsat'' diyen İslam Memiş, Ağustos ayını işaret etti ve yıl sonundaki rakamı açıkladı.

Geçen hafta piyasalar yönününde bir hayli hareketli geçti. Yurt içinde TCMB tarafından yayımlanan Enflasyon rakamları ön plana çıkarken ABD Merkez Bankası faiz kararı, enflayon rakamları ve ABD büyüme verileri takip edildi.

Peki altın fiyatları ne kadar olacak? Altın fiyatları yıl sonunda kaç lira olacak? Altın yükselecek mi, düşecek mi? İşte merak edilenler...

MERKEZ BANKASI ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

TCMB bu yılın üçüncü Enflasyon raporunda 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,8 seviyesinden 60,4 seviyesine 2023 yıl sonu enflasyon tahmini 12,9'dan yüzde 19,2 seviyesine yükseldi. 

DOLAR VE ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Dolar/TL kuru yeni haftanın ilk işlem gününde de yükselişini devam ettirirken 17,91’den satışa sunuluyor.
 Euro/TL ise aynı dakikalarda 18,37 lira seviyelerinde  işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta 1000 lirayı aşan gram altın fiyatı ise şu sıralar 1014 liradan satışa sunuluyor.

ALTIN İÇİN SON FIRSAT

 Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Ağustos'ta son fırsat var" diyerek  yatırımcıları uyardı. "Altın ve gümüşün ons fiyatında toparlanmalar olabilir. Aman ha 1000 lira seviyesinden gram altın almayın, Ağustos’ta son şans var. Döviz kurlarında, emtia fiyatlarının gram bazında son bir şans olacak. Ağustos ayını şans ayı olarak belirleyeceğiz" diyen İslam Memiş, “"ABD'de büyüme rakamları açıklandı, balon patladı, berbat. Teknik olarak ABD ekonomisi resesyona girdi. Gerçek fiyatlamalar gün yüzüne yavaş yavaş çıkıyor” dedi.

İslam Memiş altın yatırımcılarının merak ettiği sorunun cevabını açıkladı. İşte altın fiyatları yıl sonunda bu kadar olacak...

YIL SONUNDA GRAM ALTIN NE KADAR OLACAK?

Memiş, "Yıl sonuna kadar gram altında 1450 lira bekliyoruz. Gümüşün gram fiyatında 20 lira. Altının ons fiyatında 2350 dolar, dolar/TL kurunda beklentim 20-21 lira aralığı. Yılın son çeyreğinde, son aylarda bu rakamları bekliyor olacağım. Bin lira seviyesine yükselen gram altında, şöyle bir süreç var, herkes korku ve panikle gram altın almaya koşuyor. Alayım mı soruları, tamamen komedi. 1000 liraya kadar kimse ilgilenmiyor, 1000 lirayı kırınca herkes koşa koşa bir şeyler almaya koşuyor" ifadelerini kullandı.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Kenarda 1 gram altını bile olanlar çabuk baksın! 1 Ağustos 2022 altın fiyatları

İslam Memiş’ten yeni bir analiz! “Yükseliş arzusunda”