10 / 05 / 2024

Gram altın yıl sonunda tam 2 bin TL olacak! Uzmanlar tek tek açıkladı: Altın, dolar, borsa yükselecek mi? 

Gram altın yıl sonunda tam 2 bin TL olacak! Uzmanlar tek tek açıkladı: Altın, dolar, borsa yükselecek mi? 

Altın, dolar, borsa ile ilgili araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Peki gram altın, dolar ve borsa yılın geri kalanında nasıl seyredecek? İşte ayrıntılar...



Borsada 2023 sonu hedefi 7.062 puan

Gedik Yatırım–Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, borsa beklentisi ile ilgili açıklamasında "Haziran ayının ortası itibariyle endekste pozitif görünüm izlenirken, son günlerde rekor üzerine rekor seviyeler test ediliyor" ifadelerine yer verdi ve borsadaki yeni zirvelerin test edilebileceğine ilişkin beklentilerin güçlendiğini dile getirdi. Karadağ, açıklamasını "Araştırma birimi yıl sonu için BIST100 endeks hedef fiyatını 7062 puan olarak yukarı yönlü revize etti" diyerek tamamladı.

Dolar/TL ne olacak? 

Altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sar ise, dolar kuru ile ilgili konuştu ve "Merkez Bankası, mali disiplin, düşük enflasyon ve fiyat istikrarında kararlı. Faizlerin artmasıyla döviz hesaplarında çözülme hızlanabilir" ifadelerine yer verdi. 

Piyasanın dolar yükseliş beklentisinin törpülendiği an satışların hızlanacağını vurgulayan Şirin Sar, "26 seviyelerinde stabil kalmaya çalışan bir dolar/TL paritesi görüyoruz" dedi ve 27-28 TL aralığının güçlü bir direnç bölgesi, 23- 24 TL bandının ise destek bölgesi olarak izleneceğini belirtti. 

Gram altın yıl sonunda tam 2 bin TL olacak! Uzmanlar tek tek açıkladı: Altın, dolar, borsa yükselecek mi? 

ALTIN, 2023'ÜN SONUNDA 20 BİN TL'YE ULAŞABİLİR 

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de yaptığı son dakika açıklamasında "Fed’in faiz artırımları sonlandıktan sonra yıl sonu itibarıyla ons altının 2.150-2.350 dolar bandına geleceğini düşünüyorum. İçeride ise ücretlere yapılan zamlardan sonra vergi kalemlerine getirilen zamlar enflasyonu daha da artıracaktır" ifadelerine yer verdi.  

Yıldırımtürk, vatandaşın yıl sonunda yüzde 60’ı aşması öngörülen enflasyondan parasının değerini korumak amacıyla altına yöneleceğini düşündüğünü söyledi. 

"Şu anda 1625 TL olan gram altın fiyatının önümüzdeki günlerde 1.650 TL seviyesini yıl sonuna doğru da kademeli olarak 1.900-2.000 TL seviyeleri görebileceği kanaatindeyim" diyen Mehmet Ali Yıldırımtürk, KKM’nin yıl sonuna doğru sona erdirilmesinin ve buradan çıkacak paranın altında değerlendirilmesinin beklendiğini dile getirdi. 

Bursluluk ödemelerine zam geldi mi? İlkokul, ortaokul İOKBS bursu ne kadar oldu?

Altında hareketlilik başladı! Gram altın yükseliyor! 12 Temmuz Çarşamba canlı altın fiyatları

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy 2023 kura tarihleri belli oldu mu? Arnavutköy Yenişehir kuraları ne zaman çekilecek?

Japon deprem uzmanı Moriwaki, İstanbul için yine uyardı: Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda büyük tehlike!


Geri Dön