Ekonomi

Gram altında 1450 TL beklentisi! Yatırımcılar dikkat...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya-Ukrayna krizinin piyasalara olacak etkisini youtube yayınında değerlendirdi. Daha önce 2022 yılı bazında konuşan uzman isim, piyasalarda savaş fiyatlandırılması yapıldığını dile getirdi. Gram altında 1450 TL beklentisi gündeme geldi... Daha önce 2022 yılı bazında açıklamalar yapan Memiş, piyasalarda savaş fiyatlandırılması yapıldığını ifade etti

Gram altın için sıklıkla 1450 TL tahminini dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya-Ukrayna krizinin piyasalara olacak etkisini youtube yayınında değerlendirdi. Daha önce 2022 yılı bazında açıklamalar yapan Memiş, piyasalarda savaş fiyatlandırılması yapıldığını ifade etti.

İslam Memiş, “Putin’in açıklaması jeopolitik riskleri tırmandıran bir açıklamaydı. Savaş çanları çalmaya başladı. Geçen haftayı manipüle etmişlerdi. Şu an için savaş yok ama piyasalarda savaş fiyatlaması yapıldığını fiilen görüyoruz” diyerek güncel değerlendirmesini yaptı. 

Ege Haber'de yer alan habere göre, Mart ayında FED’in faiz kararıyla birlikte piyasalarda yeni bir fiyatlamayla karşılaşılacağını aktaran Memiş, yatırımcıların kendilerini nasıl koruyacağı konusunda açıklamalar yaptı. İslam Memiş, gram altın için öngördüğü 1450 TL seviyesine ilişkin güncel açıklamalarda da bulundu. 

“Gram altın TL fiyatı 840 lira seviyesinde. Ons altından aldığı desteğe bir de dolar TL kuru desteği eklendi. Savaş fiyatlaması olduğu için altın tarafından da bu yükselişler görüldü. Önümüzdeki günlerde hem altında hem de dövizde geri çekilmeler yaşanırsa bu çekilmeler orta ve uzun vade için yatırımcısına iyi alım fırsatları verecektir” dedi. 

"GRAM ALTIN DAHA ERKEN 1450 LİRAYI GÖREBİLİR"

"Emtia fiyatlarında gram altın için 1450 lira, altının ons fiyatında 2150 dolar seviyeleri sanırım bu savaş riskinden dolayı biraz daha erkene çekilmiş olabilir. Yıllık bazda beklediğim bu senaryolar biraz daha erken gerçekleşebilir" diyen İslam Memiş şu tahminde bulundu:

"Ama dediğim gibi yaptırımlar, diploması tarafındaki açıklamalar vs. birçok tantana piyasalarda artık her geçen gün yeniden fiyatlanacak. O yüzden ay sonuna kadar yaşanabilecek geri çekilmeleri yakından takip etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu gümüşün gram fiyatı için geçerli, altının gram fiyatı için geçerli, dolar TL kuru için geçerli, diğer yabancı para birimleri için geçerli."

"GÜMÜŞÜN GRAMI 20 LİRAYI GÖRECEK"

“Gümüşün tekrar yukarı yönlü ataklar gelmesi halinde direnç seviyesini 25 dolar olarak takip edeceğim. Ancak şu anda agresif ataklar olduğu için sağlıklı bir yükseliş olduğunu gözlemlemiyorum. Yıl içinde gümüşün ons değeri için 40 dolar, gram gümüş için ise 20 lira seviyesi beklentisinin geçerli olduğunu söyleyebilirim.”