03 / 05 / 2024

Gram altında her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten yeni uyarı geldi! Bu tarihe dikkat!

Gram altında her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten yeni uyarı geldi! Bu tarihe dikkat!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki gerginliğe dikkat çekti ve yatırımcıların gözdesi gram altında temmuz ayında öngördüğü zirve için de rakam verdi.



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve yatırımcıların da en çok takip ettiği isimler arasına adını yazdıran Finans analisti İslam Memiş gram altın ile ilgili çok önemli detaylar paylaştı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altında temmuz ayı için beklediği rakamı açıkladı. İslam Memiş ayrıca açıklamasında gergin piyasalardan korkanlar için altın konusunda 'yüzde 50' kuralını da tavsiye etti.

İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde: "Borsa İstanbul 9645 puandan dünü tamamladı. Yarım puanlık bir düşüş var. 9831'e kadar çıkmıştı fakat günün ikinci yarısında düşüşle tamamladı. Benim bu hafta ile ilgili olarak bir paylaşımım vardı. Ben özellikle 9400-9800 puanı bu hafta takip edeceğimi belirtmiştim. Bu hafta Borsa İstanbul'da 9400-9800 puan aralığını takip edeceğimi belirtmek isterim.  Yaz aylarında 12 bin puanla ilgili öngörümde herhangi bir değişiklik bulunmuyor. 

Gram altında her dediği tek tek çıkan İslam Memiş ten yeni uyarı geldi! Bu tarihe dikkat!

Pek çok yatırımcının gündeminde yer alan ons altın için de tahminlerini tek tek açıklayan İslam Memiş, "Ons altın tarafında şu anda 2 bin 331 dolar seviyeleri var. 1 haftadır altın ve gümüşte düşüş beklediğim ile ilgili olarak uyarılarım vardı. Ons tarafta düşüş beklediğimiz için dolarla beklediğimiz için biz dolar almayı tercih etmiştik. Ons tarafında yaşanan düşüşle beraber dolarla altın almak daha ucuz olacağı için 2 bin 300 dolar altına sarkmaları bekliyorduk. Söz konusu bu düşüşler gerçekleşiyor. 2 bin 250 dolar var bunun aşağısında. Düşüş eğilimi sürüyor. Korkan ya da  tedirgin olan var ise yüzde 50 alım yapabilir fakat biraz daha beklemek isteyenler 2 bin 300 dolar altını bekleyebilir. Acele edilmemesi, panik yapılmaması konusu ile ilgili olarak bazı uyarılarım vardı. Biz dolarla parite yaparak altın alımları gerçekleştirecektik, bu fırsatlar bu hafta geldi.

Orta ve uzun vadede beklentimde herhangi bir değişiklik yok. Ons altın tarafında önce 2 bin 600'den sonra 3 bin dolar seviyesinin göreceğiz. Sene sonuna kadar da 3 bin 500 lira seviyeleri masada durmaya devam ediyor. Burada bir düşüş ihtimali yok. 3 bin -3 bin 500 lira beklentim ons altında sürüyor.

Gram altın yatırımcılarını ons altını takip edin diyerek uyarmıştım. 2 bin 300 dolar altına inince, karşısındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa, oradan alımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz uyarılarım vardı. Serbest piyasalarda gram altın TL 2 bin 555 TL'ye kadar geriledi. Şu anda 2 bin 558 lira gram altın TL. Onstan negatif etkilenmiş olan gram altın yüzde 2.5'lik değer kaybı ile haftanın ilk işlem gününü tamamladı. Gram altın tarafında 2 bin 700 TL seviyesi 14 Nisan tarihinde görülmüştü. Biz tatilde çok hissetmedik. Korkan, endişe duyan varsa yine yüzde 50 alım yapabilir. Bu risk yatırımcıların kendisine ait.

Eğer İsrail-İran tarafından farklı haber akışları gelirse burada fiyatları bir anda yine 2 bin 700 TL'ye fırlatabilir gram altında. Bir manipülasyon piyasası istiyorlardı ve bu şu an gerçekleşti. Ha vurdular ha vuracaklar derken piyasada gergin bir bekleyiş de var. 2 bin 700'den 2 bin 558 liraya kadar geriledi. Riski azaltmak amacıyla yüzde 50 alır kenara koyarım. Riskten kendimi arındırmış olurum. 3 bin liraya kadar, Temmuz ayına kadar sesimi çıkarmadan beklerim.

 

Opel'den çifte fırsat için son 8 gün uyarısı! Mokka'da Nisan 2024'e özel hem indirim hem de kampanya bir arada!

Emekli maaş zammında son dakika! Hazırlıklar tamamlandı! Emekliler için verilecek destekler gün yüzüne çıktı!

ING emekli promosyonunda son dakika müjdesi! Nisan 2024 yeni emekli paketiyle  hesaplara tam 18 bin TL yatırılıyor!


Geri Dön