04 / 05 / 2024

Emekli maaş zammında son dakika! Hazırlıklar tamamlandı! Emekliler için verilecek destekler gün yüzüne çıktı!

Emekli maaş zammında son dakika! Hazırlıklar tamamlandı! Emekliler için verilecek destekler gün yüzüne çıktı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarafından emekliler için çalışmaların tamamladığına dair açıklamalarda bulunmuştu. İşte emekli maaş zammında son dakika....



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son günlerde emekliler için bir çalışmanın tamamlandığını ve yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Emeklilere yönelik bu çalışmanın detayları belli oldu. İşte emekli maaş zammında son dakika gelişmesi! Emeklilere hangi destekler verilecek? Emekli maaşları ne olacak?

EMEKLİLERE FATURA DESTEĞİ, KİRA DESTEĞİ VERİLECEK!

Sputniknews'de yer alan habere göre; Aile Bakanlığı ihityaç sahibi ailelere fatura desteği sağlıyor. Hane içi kişi başı gelir üzerinden gelir testine tabi tutularak ihtiyaç sahibi vatandaşlara doğal gazda aylıkta 188 TL – 438 TL, yıllıkta ise bin 500 TL – 3 bin 500 TL arası yardımlar mevcut.

Elektrikte ise 1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık (75 kilovatsaat) 130,09 TL, 3 kişilik muhtaç hanelere aylık (100 kilovatsaat) 173,46 TL, 4 kişilik muhtaç hanelere aylık (125 kilovatsaat) 216,82 TL, 5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık (150 kilovatsaat) 260,19 TL ödemeler yapılmakta. Emeklilerle ilgili ise, bölgelere göre değişmekle birlikte büyükşehirlerde kira desteği, doğal gaz, elektrik su ve gıda yardımları yapılacağı belirtildi.

Emekli maaş zammında son dakika! Hazırlıklar tamamlandı! Emekliler için verilecek destekler gün yüzüne çıktı!

DAR GELİRLİ EMEKLİ DESTEKLENECEK

Dar gelirli bir emeklinin maaşından başka geliri yoksa destekler verilebilir. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde toplamda 44 adet destek mevcut. Bunlar devreye alınarak dar gelirli emeklilerin imkanının genişletilmesi planlanıyor.

EMEKLİ KÖK MAAŞINDA DÜZENLEME OLACAK MI?

Emekli maaşlarına Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında yapılmakta. Sosyal güvenlik hukukuna göre emekli maaşı en düşük maaş rakamının altında kalırsa Hazine bunu en düşük maaşa tamamlamakta. 10 bin TL olan taban aylıklara da müdahale yapılması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? EMEKLİYE TEMMUZDA NE KADAR ZAM GELECEK?

Memur ve memur emeklilerimize ise toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 18.60‘lık maaş farkı verilmesi bekleniyor.

Öte yandan en düşük emekli maaşı alan 7 milyon emekli direkt ilgilendiren taban aylığın 12 bin 500 TL veya 15 bin TL seviyesine çıkması bekleniyor.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Elektrik, doğalgaz ve kira ödemeleri için destek! Emekli kart geliyor!

Geri Dön