30 / 04 / 2024

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Elektrik, doğalgaz ve kira ödemeleri için destek! Emekli kart geliyor!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Elektrik, doğalgaz ve kira ödemeleri için destek! Emekli kart geliyor!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 'emekli kart' düzenlemesinde ayrıntılar belli oldu. Emekliler; elektrik, doğalgaz ve kira ödemelerini artık bu kartla yapacak. İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısından sonra ekonomik gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon sorununun kalıcı çözümü için çeşitli çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Bunlardan biri de emekliler için  olan 'emekli kart' düzenlemesi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan  ''Tüm dünya gibi Türkiye'nin de temel sorununun hayat pahalılığıyla katmerleşen enflasyon baskısı olduğunu aktaran Erdoğan, "Emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Elektrik, doğalgaz ve kira ödemeleri için destek! Emekli kart geliyor!

EMEKLİ KART GELİYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra TGRT  Ankara  Haber Müdürü Ahmet Sözcan, hükümetin emekliler için atacağı adımların kulis bilgilerini anlattı.

10 BİN TL'NİN ALTINDA MAAŞ ALAN EMEKLİLERE MÜJDE

Sözcan, 3,5 milyon, 10 bin TL'nin altında maaş alan emeklileri ilgilendiren düzenlemenin ayrıntılarını açıkladı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; emeklileri rahatlatacak düzenlemeler arasında yer alacak 'emekli kart' düzenlemesinde  gıda, ısınma gibi harcamaların karşılanabileceği bir limit olacak. Bunun da ayrıca şartları olacak. Evi kendisine ait olmayacak ve başka bir geliri olmayacak.

Hükümet, söz konusu düzenlemenin hazırlığına geçti. Sözcan uygulamaya alınacak düzenleme ile ilgili şu ayrıntıları da paylaştı: ''Burada bölgesel farklılıklar da gözetilecek.

Ankara ve İstanbul’da ev kiraları çok yüksek. Dolayısıyla ev kiralarına yönelik bir destek olacak. Mesela Erzurum’da havalar çok soğuk. Oralarda ısınma desteği daha fazla olacak. Bu tür bölgesel farklılıklar da olabilir. Buna yönelik çalışmalar yapılıyor." ifadelerine yer verdi. 

Emeklilere bölgeye ve ihtiyaca göre destek verilecek! Emekli maaşına zam var mı?

Emekli promosyon güncelleme Nisan 2024! Maaşınıza ek 12 bin TL için hemen bakın! Ziraat emekli promosyon!

Nisan 2024 emekli maaş ödeme takvimi belli oldu! Nisan 2024 maaşları ne zaman yatırılacak? 

Geri Dön