30 / 04 / 2024

Emeklilere bölgeye ve ihtiyaca göre destek verilecek! Emekli maaşına zam var mı?

Emeklilere bölgeye ve ihtiyaca göre destek verilecek! Emekli maaşına zam var mı?

AK Parti kaynakları seçim öncesi Erdoğan’ın açıkladığı durumda bir değişiklik olmadığına dikkat çekti ve emekliler için yapılması planlanan çalışmaları tek tek açıkladı. İşte emeklilere sağlanacak destekler...



Emeklilerin karşılaştığı geçim sıkıntısının seçim sonuçlarının belirleyici unsurlarından olduğu ifade edilirken, mevcut durumda emekli maaşlarında bir iyileşme olup olmayacağı hala merak konusu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden önce gerçekleştirdiği açıklamalarda emekli ücretlerinin yetersiz olduğunu kabul etmiş ancak yeni bir iyileştirme yapılmasının mümkün olmadığına dikkat çekmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenen emekli zammı için "Ülkenin bütün yatırımlarını durdursak, eğitim ya da sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak dahi karşılayamıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Emeklilere bölgeye ve ihtiyaca göre destek verilecek! Emekli maaşına zam var mı?

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; AK Parti kaynakları seçim öncesi Erdoğan’ın açıkladığı durumda bir değişiklik olmadığına, emekliler için herhangi bir maaş zammının yapılmasının mümkün olmadığın vurgu yaptı. 

Ülkenin içinde olduğu mevcut ekonomik koşulların bir takım sıkılaşma tedbirlerini gerektirdiğinin altını çizen AK Parti kurmayları, bununla beraber meklilerin yaşam koşullarını iyileştirecek başka arayışlar içinde olduklarının altını çizdi. 

Emeklilere bölgeye ve ihtiyaca göre destek verilecek! Emekli maaşına zam var mı?

Özellikle en düşük emekli maaşı alan ve yalnızca bu emekli maaşıyla geçinen haneler için adım atmayı planlayan hükümet, emeklileri ihtiyaçlarına ve bölgelere göre destek sağlayacak bir çalışma başlatmaya hazırlanıyor. 

Bu çalışmayı ‘emekli destek paketi’ şeklinde  tanımlayan AK Parti yöneticileri, emeklilerin ihtiyaçlarının yaşadıkları şehirlere, bölgelere göre değiştiğine; İstanbul’da yaşayan bir emekliyle Anadolu’nun köyünde yaşayan bir emeklinin ihtiyacının aynı olmadığına vurgu yaptı. 

Kurmaylar, yaşanan bölgeye ve emeklinin ihtiyacına göre kimi emekliye ısınma, kimi emekliye barınma, kimi emekliye gıda, kimi emekliye elektrik ve su yardımı gerçekleştirilecek bir programın hayata geçmesi için çalışma sürdürüldüğünü dile getirdi. 

Söz konusu desteğin emeklilere nakdi şekilde sağlanmasının planlandığını belirten AK Parti yöneticileri, destekten ikinci bir geliri olmayan emeklilerin yararlanacağını belirtti. 

Bu destek paketi için yasa çıkarmaya ihtiyaç bulunmadığını aktaran AK Parti yöneticileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hali hazırda sosyal destek bütçesi olduğuna, destek paketinin bu bütçeden karşılanacağına dikkat çekti. 

Emekli promosyon güncelleme Nisan 2024! Maaşınıza ek 12 bin TL için hemen bakın! Ziraat emekli promosyon!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

OSB’lerde yıllık kira artışları ortalama yüzde 102 seviyesinde gerçekleşti!


Geri Dön