Kent Haberleri

Gram altında kayış koptu! Herkesin merak ettiği ''altın neden yükseliyor'' sorusunun net yanıtı şimdi geldi

Altın fiyatları son 7 ayın en hızlı yükselişini dün kaydetti. Gram altın 900 TL seviyesinden 1000 TL seviyesini geçt. Gram altında resmen kayış koptu. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? İşte net yanıtı... Ons altın bir gün içinde 20 dolar artış kaydederken gram altın ise 20 TL arttı

Altın fiyatları dün hızla yükselişe geçti. Ons altın bir gün içinde 20 dolar artış kaydederken gram altın ise 20 TL arttı. Gram altında resmen kayış koparken yatırımcılar altın fiyatlarının neden yükseldiğini merak ediyor. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? İşte net cevabı..

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın fiyatları Birleşmiş Milletler’in çağrıları ile beraber yükselişe geçti. BM, enflasyonla mücadelede faiz artırımının resesyonu tetiklediğini ve gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin değer kaybettiği konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Gram altın kısa sürede yüzde 7 civarında prim kazandı.

 

Küresel ekonomi enflasyon tarafında mücadele ederken merkez bankaları enflasyonu düşürmek için faiz artırımlarına devam ediyor. Bilindik politikaları uygulayarak enflasyonu kısa vadede kontrol altına alamayan gelişmiş ekonomiler resesyon risklrti karşı karşıya kaldı.

Faiz artırmak dışında başka bir çaresi kalmayan merkez bankaları ülkelerin ekonomik işleyişlerini tehlikeye atmaya başladı.

Bu durum küresel anlamda risk iştahını artırırken doların yükselişine engel oldu. Doların durması ise altın fiyatlarına yaradı.

GRAM ALTINDA KAYIŞ KOPTU

Uzun süredir düşüş sergileyen altın fiyatları Birleşmiş Milletler’in raporuna istinaden tepki gösterdi. 1622 dolar seviyesine kadar düşen Ons Altın kısa sürede 1729 dolar kadar yükseldi.

Ons altın yeni güne 1726 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1717 dolar, en yüksek ise 1726 dolar seviyesini gördü.

 

Ons altın tarafından hızlı yükselişe pararlel olaran gram altında kayış koptu. Gram altın yeni işlem gününe 1031 seviyesinde başladı. Gün içinde en düşük 1025 TL, en yüksek ise 1033 TL seviyesini test etti. Gram altın fiyatı geçtiğimiz haftaya kıyasla yüzde 7 prim yaptı.

 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDEN KRİTİK UYARI GELDİ!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD)  tarafından açıklanan raporda,  merkez bankalarının sürekli olarak enflasyon hedeflerinin gerisinde kaldığını ve bunun da ekonomiler için sağlıklı büyüme oluşturmayacağını belirtti.

 

Enflasyon oranlarını düşürmek için faiz artırma kararının bir kumar olduğuna değinen Birleşmiş Milletler, faiz artırımlarından dolayı gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin değer kaybettiğini açıkladı.

''Aman temkinli olun'' uyarısı! Gram altın yükseliyor yükselmesine ama risk var! Yatırımcılar çok acil bakın

Altın fiyatları rekora koşuyor! Elimizdeki altınları bozduralım mı? Sonra pişman olmayın! 5 Ekim 2022 altın fiyatları